Simply Slow: Zonder bijen geen eten op tafel

0 Gedeeld
0
0
0

“Al het eten op deze tafel was er niet geweest zonder bijen”, aldus Tom van de Beek, social en sustainable entrepeneur. Dat zet je toch wel even aan het denken. 

Get together

Afgelopen zondag was na de launch van Simply Slow vorige maand, de eerste echte ‘get together’. Ruim 25 nieuwsgierigen kwamen bij restaurant Met Smaak in Amsterdam bij elkaar en allemaal natuurlijk erg benieuwd naar het programma. De aftrap werd gedaan door Tom, initiatiefnemer van onder andere I love Beeing. We wandelden richting het Westerpark waar we het allereerste Bijenpaleis gingen bekijken, een initiatief van I love Beeing.

I love Beeing

I Love Beeing is een meer dan een project. Het is een beweging van mensen die zowel bewustwording als positieve actie nastreven en die het beste met de bijen, en in breder verband de natuur, voor hebben. De bijensterfte neemt sterk toe en daardoor komt ook onze voedselvoorziening in gevaar. De mensen achter I love Beeing vinden het dus de hoogste tijd de bij te helpen. Naast dat ze werken aan bewustwording willen ze ook actie. Dus organiseert I Love Beeing sinds het voorjaar van 2013 introductiecursussen urban beekeeping en zijn ze gestart met de eerste praktijkcursus Urban Beekeeping. Neem zeker even een kijkje op de website van I love Beeing voor meer informatie en een overzicht van de cursussen.

Restaurant Met Smaak

Na de uitleg over het project I love Beeing, konden we bij restaurant Met Smaak aanschuiven voor een diner aan een prachtig aangeklede tafel door de dames van Simply Slow. Met Smaak is een besloten restaurant in Amsterdam Westerpark gerund door Jannetje en Valérie. Zoals Tom al aan had gegeven, was al het eten dat op tafel stond niet mogelijk geweest zonder het bestaan van de bij. Met deze achtergrond smaakte het vervolgens allemaal nog lekkerder 🙂 Onderstaand een overzicht van het menu.

Simply Slow

Wat mij betreft was het een geslaagde eerste get together van Simply Slow mede dankzij het enthousiaste en inspirerende verhaal van Tom en het heerlijke diner bereid door Jannetje en Valérie. En nu ben ik natuurlijk ook erg benieuwd naar de volgende get together in oktober! Wil je ook bij een get together van Simply Slow aanwezig zijn? Houd de website dan in de gaten.

0 Gedeeld
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Misschien vind je dit ook interessant
Food Unplugged 2016

Food Unplugged 2016

Voor het derde jaar organiseerde het team van Food Inspiration op het kazerneterrein in Ede het foodfestival Food…