Workshop fotografie & styling voor foodbloggers

0 Gedeeld
0
0
0

Een tijdje geleden volgde ik de workshop fotografie en styling voor foodbloggers, van fotograaf Simone van den Berg en stylist Alexandra Schijf. Een aanrader als je in één dag de kwaliteit van je fotografie en styling van eten & drinken wilt verbeteren.

Grondbeginselen

Vanaf 2011 geven Simone en Alexandra samen deze workshop. In deze eendaagse workshop legt Simone je de beginselen uit van culinaire fotografie. Waar houd je rekening mee en met welke simpele tips en trucs kun je heel eenvoudig mooiere foto’s maken. Alexandra neemt je mee in de wereld van styling. Ook weer met heel eenvoudige tips laat ze je zien hoe je een mooiere compositie kunt maken.

Zelf aan de slag

Je begint ‘s ochtends met een stukje theorie over culinaire fotografie, je camera en styling. Na de lunch ga je zelf aan de slag met de styling en fotografie van een aantal gerechten die Alexandra heeft voorbereid. Je werkt samen met een andere cursist en wisselt regelmatig van plek voor een ander gerecht. Verder heeft Alexandra inmiddels behoorlijk wat props (accessoires) verzameld om de styling compleet te maken.

Leerzaam en gezellig

Ondanks dat ik op dat moment aan de Fotovakschool studeerde, vond ik het een leerzame workshop omdat je heel specifiek met alleen culinaire fotografie bezig bent en van de stylingtips kon ik sowieso nog heel veel leren. En niet te vergeten, het was vooral ook een heel gezellige dag waar ik weer veel mensen, die ik op de diverse social media volg, ‘ in het echt’ ontmoette.

Wat mij betreft dus een aanrader als je regelmatig foto’s van eten en drinken maakt en je de kwaliteit van je foto’s op een eenvoudige manier wilt verbeteren! Op de website van Simone vind je alle informatie over de workshop en kun je je aanmelden.

0 Gedeeld
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant