Wijngaard De Plack in Groesbeek

0 Gedeeld
0
0
0

Gisteren was ik voor filmopnames voor mijn opdrachtgever CWZ bij Wijngaard De Plack in Groesbeek. We hadden ontzettend mazzel met het weer en ik had m’n camera mee om meteen wat mooie plaatjes te schieten. Aangezien ik zelf uit deze omgeving kom ken ik het gebied redelijk goed maar in deze wijngaard was ik nog nooit geweest. Alleen de weg er naar toe is al heerlijk. Je waant je direct in het buitenland als je over het glooiende landschap met een zonnetje in je gezicht richting de wijngaard rijdt.

Wijngaard De Plack

John en Virginie Grutters startte in april 2006 met de 0,75 hectare grote biologische Wijngaard De Plack in Groesbeek. In het voorjaar van 2009 werd de Cabarnet Blanc aangeplant en kwamen ze in totaal op 1 hectare wijngaard. Het onderhoud van de wijngaard is voor John en Virginie een deel van hun dagtaak. Daarnaast houden ze pluimvee en wat akkertuinbouw. De wijngaard is gelegen in het Groesbeekse kerkdorpje ‘de Horst’, aan de voet van het uitgestrekte Reichswald en op zo’n 10 km van Nijmegen.

Geschiedenis

De boerderij en landerijen zijn sinds 1854 in de familie. Van oorsprong is het een gemengd bedrijf. Vanaf 1978 is het een bedrijf voor opfokkippen geweest en in 2001 heeft John het bedrijf van zijn ouders overgenomen en is hij met het opfokken van scharrelkippen gestart. Na een wijnreis en symposium in 2005 zijn John en Virginie enthousiast geraakt van wijn en zijn ze met vijf andere agrariërs dit wijnproject gestart.

Activiteiten

Wijngaard De Plack biedt diverse activiteiten aan zoals rondleidingen, proeverijen, boerenlunches, wijnkistjes beschilderen maar ook boerengolf is mogelijk. Door het jaar heen zijn John en Virginie ook regelmatig op zoek naar vrijwilligers die een handje mee willen helpen. Wil je binnenkort een kijkje gaan nemen, reserveer dan het laatste weekend van september in je agenda voor de Open dagen op zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur.

Waar te vinden

John en Virginie Grutters-van de Loo
Ketelstraat 36
6562 LH Groesbeek
T   024 397 83 58
M  06 559 365 00
E   info@wijngaarddeplack.nl

0 Gedeeld
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Misschien vind je dit ook interessant

Moyee Coffee = Clooney Free

De geur van versgemalen bonen vind ik echt heerlijk maar ik ben ‘helaas’ geen koffiedrinker. Vandaag ontving ik een…