Nog vijf hotspots in New York

0 Gedeeld
0
0
0

Om deze week af te sluiten nog even een aantal foodconcepten en hotspots in New York bij elkaar in deze post. Natuurlijk heb ik nog veel meer adressen maar die ga je vast nog tegenkomen op mijn blog het komende jaar.

Foragers City Grocer

Het supermarkt concept van Foragers lijkt veel op het Nederlandse Marqt. Bij binnenkomst is er een juicebar waar je de meest uiteenlopende juices kunt laten maken van groenten en fruit. Vervolgens kun je in de rij aansluiten voor de saladbar waar overheerlijke ingrediënten liggen en veel superfood producten voor een gezonde lunch. Achter in de zaak is een bar waar je met mooie verse vlees- en vissoorten, broodjes kunt laten beleggen en in het overige gedeelte van de winkel vind je prachtige lokale food- en nonfood producten. Regelmatig ging ik hier even langs voor een juice of salade.

Foragers New York

 

Brooklyn Roasting Company

In Brooklyn en Williamsburg schieten de koffiebars als paddenstoelen uit de grond. De ene nog hipper dan de ander en de meeste branden hun eigen bonen. Bij de Brooklyn Roasting Company krijg je echt een kijkje achter de schermen. In een oude opslag is een bar geplaatst, in de andere hoek een koffiebrander en achter in de het pand zijn er werkplekken, niets fancy maar wel heel relaxed. Je hebt een ruime keuze uit verschillende soorten koffie zowel hot als iced.

Sun in Bloom

Omdat ik nog even op de huurfiets moest wachten kwam ik langs Sun in Bloom. Dit adres had ik al als tip van Judith Verkuil gekregen en kon ik dus meteen even bezoeken. De zaak straalt een heel relaxte sfeer uit en je kunt prachtige vegetarische gerechten bestellen en natuurlijk de populaire groenten en fruit sapjes. Helemaal geen vervelende plek om op je fiets te wachten en ik ga er zeker nog een keer terug naar toe om ‘s avonds te eten.

Sun in bloom

Stumptown Coffee

Helaas zitten ze nog niet in Brooklyn maar het is de moeite waard om hiervoor naar Manhattan over te steken. De vestiging van Stumptown waar ik ben geweest zit in het ACE Hotel, overigens ook de moeite waard om even een kijkje te nemen. Bij Stumptown straalt alles ‘cool and hip’ uit. De inrichting, het personeel en natuurlijk de koffie. En volg Stumptown Coffee ze ook op Instagram, erg leuk!

Stumptown

Chelsea Market

Chelsea Market is net als Eataly een heaven voor foodies. Gevestigd in de voormalige koekjesfabriek van Oreo, vind je hier een heleboel foodconcepten bij elkaar. Een vishandelaar met verse sushi en kreeft, een winkel met alleen maar verschillende soorten zout en olijfolie, raw juices, Italiaanse producten en een winkel met alleen brownies. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het. Ook even langs dus al je in Manhattan bent.

new-york-04

En als je Chelsea Market weer verlaat vergeet dan niet om de hoek  de High Line te bezoeken en neem vooral lunch mee om even relaxed te gaan hangen op deze oude spoorrails.

0 Gedeeld
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Misschien vind je dit ook interessant
Food Unplugged 2016

Food Unplugged 2016

Voor het derde jaar organiseerde het team van Food Inspiration op het kazerneterrein in Ede het foodfestival Food…