Vanaf 13 september is digitaal trendmagazine Food Inspiration ook op de iPad te lezen. Het iPad magazine biedt dezelfde leuke artikelen, maar ook een aantal exclusieve features.

Online inspiratie

Food Inspiration brengt elke drie weken een digitaal tijdschrift uit om horecaprofessionals en foodies te inspireren met nieuwe trends en toffe concepten. Bijzonder is dat beeld – foto’s en video’s – zo’n belangrijke plaats in het magazine inneemt. Naast de gebruikelijke artikelen vind je in de nieuwe iPad-app ook downloadbare achtergrondfoto’s van professionele foodfotografen, recepten van bekende chef-koks en fullscreen video’s van trendreizen en horecaconcepten.

Tablet is niet meer dan logisch

Hoofdredacteur Hans Steenbergen vertelt: ‘Het tabletgebruik in Nederland stijgt hard en de meeste tabletgebruikers lezen het liefst thuis op de bank. Dat geldt ookvoor ons magazine. Mensen willen daar echt even de tijd voor nemen. Thuis digitaal lezen betekent tegenwoordig lezen op tablet, in plaats van op een computer. Het is dus niet meer dan logisch dat we tegemoet komen aan onze lezerswens en op tablet gaan publiceren.

Apple is nog steeds marktleider als het op tablets aankomt. Wij, als marktleider in digitale foodmagazines, sluiten dus logischerwijs op die trend aan.’

iPad-proof lay-out

Het tijdschrift heeft voor de verschijning op iPad een geheel vernieuwde lay-out gekregen. De pagina’s zijn strak opgemaakt, maar ogen door de vele foto’s en video’s heel kleurrijk. Het geheel werkt intuïtief: je swipet rustig door de pagina’s en alles is klikbaar. Ook is meer aandacht besteed aan achtergronden en interactie met de lezer. Het geheel is daardoor lekker leesbaar.

Hans Steenbergen voegt toe: ‘Ons iPad-magazine geeft de lezer een nog intiemere leeservaring. Interactiever ook. Met ons vernieuwde vormgeving ben je als lezer nog meer in control over de content. Je kunt beter je eigen leestempo bepalen en bedenken of je foto’s en films fullscreen wil zien of niet.

Voor de toekomst zie ik nog veel kansen met onze iPad-editie. Social media integratie, stellingen en polls; we staan echt nog aan het begin van al onze plannen. Ook zien we veel in blogintegratie en gepersonaliseerde magazines. Hou ons in de gaten!’

Het Food Inspiration Magazine en het iPad-magazine verschijnen eens in de drie weken. Een jaarabonnement op de app kost 8,99. De desktopversie blijft gratis beschikbaar.

Download de app

Laat een Reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.