Koekfabriek Utrecht

Hotspots ontdekken met de TopSpots app

0 Gedeeld
0
0
0

De afgelopen maanden ben ik een aantal keer met culinair topfotograaf Jan Bartelsman op pad geweest om mee te lopen met het fotograferen voor zijn TopSpots app. Inmiddels zijn er al vier van zijn apps verkrijgbaar in de App store en via Google Play over Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Stockholm. Den Haag wordt binnenkort gelanceerd.

TopSpots app

Met de TopSpots app ontdek je nieuwe spots door middel van sprekende beelden. Je krijgt direct een beeld van de sfeer van het restaurant, cafe of bar, ziet wat er te eten en drinken verkrijgbaar is en wat voor een publiek er komt. “Tegenwoordig zijn mensen meer visueel ingesteld dan vroeger, we zien nu eenmaal liever beelden dan dat we teksten lezen, zeker als we op stap zijn”, aldus Bartelsman. Met de app kun je eenvoudig zoeken op buurt, soort keuken of gelegenheid en vind je snel een spot die bij je past.

Bovenstaande beelden heb ik in Utrecht gefotografeerd bij De Koekfabriek, Heerenplein en Kookmeesters.

Food fotografie met je iPhone

Om de nieuwe apps te lanceren had Jan Bartelsman de pers uitgenodigd voor een mini-workshop culinaire fotografie met je smartphone of compact camera. Schijnbaar is er nogal behoefte aan deze kennis want de pers was in grote getale op komen draven. Na wat algemene uitleg over de technieken, ging Jan in op het gebruik van licht, hulpmiddelen en diverse apps om je foto’s te bewerken.

Daarna konden we direct aan de slag met de nieuw opgedane kennis en kregen we allemaal een gerecht uit de keuken van Lab111 om op de foto te zetten. Erg leuk om het enthousiasme van de aanwezigen te zien en hoe makkelijk je met een paar tips een veel betere foto kunt maken. Zelf was ik erg verrast over het ‘voor en na’ resultaat met een voor mij nieuw ontdekte app: Big Lens (zie onderstaand).

Food fotografie met je iPhone

Jan Bartelsman

Jan is bekend als culinair- en lifestyle fotograaf. Hij heeft inmiddels meerdere awards in ontvangst mogen nemen en hij fotografeert onder andere voor de Librije. Voor mij dus een super ervaring om met hem samen te mogen werken en ik ga zeker nog heel veel van hem leren.

In de App store en Google Play vind je de TopSpots apps of bekijk ze online via de website van TopSpots.

0 Gedeeld
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant