Smaakvol Gelderland 2013

0 Gedeeld
0
0
0

De gastcolleges voor de HAN hebben nogal wat van mijn tijd in beslag genomen de afgelopen twee weken. Maar nu eindelijk dan de foto’s en een kort verslag van Smaakvol Gelderland 2013!

Smaakvol Gelderland

In het weekend van 29 augustus t/m 1 september werd voor de derde keer in Arnhem het culinaire evenement Smaakvol georganiseerd. Bijna 20 restaurants uit Arnhem en omgeving en één foodtruck waren neergestreken op het Gele Rijdersplein. Naast de vertrouwde deelnemers van het eerste uur zoals Dining56, Groot Warnsborn, De Boerderij en Hotel Haarhuis stonden er dit jaar ook een aantal nieuwe restaurants zoals Memories of Asia, Bistro Velvet en de Fabulous Foodtruck. Er was dus weer genoeg te proeven!

Jonge garde

Zelf vond ik de ‘jonge garde’ die voor het eerst op het evenement aanwezig waren het meest verrassend qua gerechten. Ze hadden flink uitgepakt en bijzondere gerechten op de kaart staan. Van deze restaurants stak Bistro Velvet er wat mij betreft met kop en schouders bovenuit. Zij gaan medio oktober open aan de Velperbuitensingel 17 en ik ben heel erg benieuwd naar de bijzondere smaakcombinaties. De kennismaking op Smaakvol was in ieder geval veelbelovend.

Kookwedstrijden

Naast de restaurants werden er gedurende het weekend ook een aantal kookdemo’s en -wedstrijden georganiseerd. De wedstrijd met de hobbykoks was erg vermakelijk om naar te kijken, van de wedstrijd tussen de ‘echte’ chefs heb ik ook een stukje meegekregen en werden vooral erg mooie gerechten op het bord geserveerd.

Het was weer een heerlijk culinair weekend in Arnhem en ook leuk om te zien dat het publiek steeds gemêleerder wordt. In deze blog een aantal foto’s, de overige zijn te bekijken op Flickr. Benieuwd naar de editie in 2014!

0 Gedeeld
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Misschien vind je dit ook interessant