Smaakatelier - Smaakexpeditie Angelique Schmeinck

Op Smaakexpeditie met Angélique Schmeinck

0 Gedeeld
0
0
0

Afgelopen weekend was ik aanwezig in het Smaakatelier van meesterkok Angélique Schmeinck voor haar Smaakexpeditie. Voor mij een thuiswedstrijd dus op de fiets er naar toe…

Smaakatelier

In een prachtig monumentaal herenhuis aan de Oranjestraat 11 in Velp, heeft Angélique op de begane grond haar Smaakatelier gevestigd. Een heerlijke lichte ruimte waar je terecht kunt voor smaakexpedities, workshops, masterclasses, private fine dining en inspiratiesessies.

Smaakatelier Angelique Schmeinck - Smaakexpeditie

Foto: Angélique Schmeinck

Smaakexpeditie

Wij waren er aangeschoven voor de Smaakexpeditie. Angélique nam ons mee op een culinaire reis met bijzondere smaakcombinatie, heerlijke wijnen en culinair theater. En wat een creativiteit, want Angélique kan ook nog eens prachtig gitaar spelen en zingen!

De verschillende gerechten werden bereid door Angélique zelf in samenwerking met de mannen van Roaming Chefs. Het waren stuk voor stuk prachtige gerechten met bijzondere smaken en mooie bijpassende wijnen. Bij een aantal gerechten had je keuze uit verschillende wijnen, wat het gerecht een hele andere smaak kon geven.

Wat hebben we gegeten en gedronken:

  • Gepofte rode biet gemarineerd in druivenmost, biet mousseline, parelcouscous gegaard in bietensap met rozemarijn, biet moussaise, opgerolde appel, mosterdkruid, prosciutto crudo.
  • Espuma porcini, bereid met gedroogd eekhoorntjesbrood, verse amandelmelk.
  • Krab pantser gevuld met venkel, zeekraal, gesmoorde sjalotten, groene asperges, coulis van krab en wijnsabayon, gegratineerd.
  • Eetbaar schilderij; mousseline van gepofte wortel, reductie van verse tomaten, saffraan moussaise, doperwten hummus, gepofte puntpaprika, dragon-bladpeterselie olie, little gem, Vadouvan olie, mosselen, roodbaars.
  • Surf & Turf 3.0; Zeeuwes Creuse met oestermayonaise, zwarte quinoa, dubbel.
    • Triple biertje in de schelp.
  • Kalfswang in jus met trompettes de la mort, sugarsnaps, paddestoelen compote, koningsoesterzwam.
  • Meringue met steranijs en kaneel, espresso ijs, basilicum siroop, ananas, mango coulis, wortelpoeder.

Smaakatelier - Smaakexpeditie Angelique Schmeinck Smaakatelier - Smaakexpeditie Angelique Schmeinck Smaakatelier - Smaakexpeditie Angelique Schmeinck Smaakatelier - Smaakexpeditie Angelique Schmeinck Smaakatelier - Smaakexpeditie Angelique Schmeinck Smaakatelier - Smaakexpeditie Angelique Schmeinck Smaakatelier - Smaakexpeditie Angelique Schmeinck Smaakatelier - Smaakexpeditie Angelique Schmeinck Smaakatelier - Smaakexpeditie Angelique Schmeinck Smaakatelier - Smaakexpeditie Angelique Schmeinck Smaakatelier - Smaakexpeditie Angelique Schmeinck Smaakatelier - Smaakexpeditie Angelique Schmeinck Smaakatelier - Smaakexpeditie Angelique Schmeinck Smaakatelier - Smaakexpeditie Angelique Schmeinck

Deze expedities gaat Angélique een paar keer per jaar organiseren en is een aanrader om je een keer in onder te laten dompelen. Ik heb in ieder geval een heerlijke en inspirerende avond gehad!

Waar

Smaakatelier
Oranjestraat 11, Velp
Website

0 Gedeeld
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant
Food Unplugged 2016

Food Unplugged 2016

Voor het derde jaar organiseerde het team van Food Inspiration op het kazerneterrein in Ede het foodfestival Food…