Slow juices met de Versapers

0 Gedeeld
0
0
0

Sinds een maand heb ik een slowjuicer in de keuken staan en maak ik elke ochtend fruitsapjes. Absoluut geen straf alleen blijft het schoonmaken van dit soort apparaten een dingetje… Maar dat heb ik er zeker voor over!

Versapers

Al vaker had ik gelezen over de zogenaamde slowjuicers en de verschillen met de ‘gewone’ sapcentrifuges. Uiteindelijk de voor- en nadelen maar eens op een rij gezet en gekozen voor de slowjuicer. Waarom een slowjuicer:

  • de opbrengst is hoger door een twee-traps persing;
  • door de zachte persingsmethode is het sap beter en zorgt het voor meer behoud van smaak, vitaminen en enzymen;
  • je kunt de groenten en fruit met schil in de juicer stoppen, aangezien de schillen of takjes in de filter achterblijven;
  • de pulp verlaat direct de machine waardoor je achter elkaar sap kunt maken;
  • en tot slot, hij is erg stil.

Vervolgens zijn er inmiddels behoorlijk wat merken slowjuicers op de markt maar ik heb gekozen voor de Versapers. Een Nederlands merk en aanbevolen door een bekende wat dan toch de doorslag geeft.

Wat kun je er mee maken?

Combinaties van slow juices die ik regelmatig maak zijn: appel-peer, aardbei-sinaasappel, wilde perzik-peer-appel, rode besjes-sinaasappel, rode besjes-kruisbessen-watermeloen (foto onderstaand). Het verschil met een sapcentrifuge is dat je bij de slowjuicer even moet nadenken of de fruit- of groentensoort wel genoeg sap bevatten. Een banaan heeft dus niet zoveel zin om in de slowjuicer te doen 🙂

Happy juicing!

0 Gedeeld
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Misschien vind je dit ook interessant