Smaakfestijn 2013

Slow Food Smaakfestijn 2013

0 Gedeeld
0
0
0

Elke jaar, in het eerste weekend van de Week van de Smaak, organiseert Slow Food Rijnzoet het Smaakfestijn in Arnhem. Het festijn bestond dit jaar uit een ruim opgezette Smaakmarkt, Wijnplein en diverse workshops en kookdemo’s. Op de Smaakmarkt was een gevarieerd aanbod van ruim 45 lokale ondernemers te vinden met o.a. kaas, worst, honing, meel, caramel, paddenstoelen en groenten.

Smaakfestijn Wijnplein

Dit jaar was er ook een speciaal Wijnplein met een divers aanbod van wijnleveranciers uit de regio. Alle wijn kon per glas worden geproefd en als je hem lekker vond kon je een hele fles direct mee naar huis nemen. Vandaag heb ik o.a. een veganistische Grüner Silvaner uit 2012 van Weingut Brüder Dr Becker geproefd. Ik wist niet van het bestaan van veganistische wijnen en hij was nog lekker ook 🙂

Smaakfestijn 2013

Ready, steady, cook

Daarnaast werden er door de dag heen workshops georganiseerd en vinden er kookdemo’s plaats door bekende en minder bekende chefs. We hebben o.a. even gekeken naar de freestyle kooksessie van Angélique Schmeinck met de Roaming Chefs. Het publiek mocht een aantal ingrediënten uitzoeken waar de chefs vervolgens mee aan de slag moesten om gerechten mee te bereiden. Een soort Ready, steady, cook van de BBC. Leuk om te zien!

Smaakfestijn 2013

Proeven

Met het prachtige weer vandaag was het goed vertoeven. We hebben heerlijk in het zonnetje gezeten met livemuziek op de achtergrond en natuurlijk een aantal wijntjes geproefd met wat lekkers er bij. En de boodschappentas is weer goed gevuld mee naar huis gegaan.

Smaakfestijn 2013

Voor meer informatie over Slow Food Nederland en het Smaakfestijn kun je de website bekijken.

0 Gedeeld
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Misschien vind je dit ook interessant