Marley Spoon

Review: Kokkerellen met Marley Spoon

0 Gedeeld
0
0
0

Of ik de maaltijdenservice van Marley Spoon wilde testen, maar natuurlijk! Afgelopen week ontving ik twee maaltijden met de bezorgdienst. Netjes volgens afspraak op een half uur nauwkeurig bezorgd.

Over Marley Spoon

Het plezier van koken en eten terugbrengen in de keuken, dat is de missie van de oprichters Fabian Siegel en Till Neatby. In mei 2014 werd Marley Spoon in Berlijn opgericht  door deze twee ondernemers. Afgelopen jaar zijn ze ontzettend hard gegroeid en hebben ze inmiddels een 40-koppig team. Ze zijn al uitgebreid naar Groot-Brittannië en inmiddels dus ook in Nederland. Het team zocht de afgelopen maanden naar de beste ingrediënten van Nederlandse producenten en opende vervolgens een distributiecentrum in Utrecht. De gerechten worden vanaf nu ook thuisbezorgd in heel Nederland.

Zelf kiezen

Iedere week creëren de chef-koks van Marley Spoon zeven inspirerende recepten waarbij je altijd kunt kiezen uit een vlees-, vis- of vegetarisch gerecht. De recepten zijn bijzonder wat betreft de ingrediënten en combinaties, maar toch makkelijk te bereiden. In slechts zes stappen zet je het gerecht op tafel. Voorbeelden van de gerechten zijn Saltimbocca, een Perzische stoofpot met granaatappel en tempeh, en kabeljauw met mintpesto en taboulé. Bij Marley Spoon zit je niet vast aan een abonnement, je kiest wanneer jij er zin in hebt. Je kiest ook zelf de gerechten uit, waardoor je alleen gerechten bestelt die je écht lekker vindt.

Mijn gerechten

Ik had gekozen voor de ‘gevulde mozzarellakipfilet met zoet-scherpe peperonata en groene tagliatelle’ en de ‘hartige tortilla’s met varkenshaas, kidneybonen en een guacamoledip’. Het pakket werd netjes volgens afspraak bezorgd. Je geeft een tijdslot aan en een dag van tevoren hoor je op een half uur nauwkeurig hoe laat ze aan je deur staan. De branding is ver doorgevoerd. Alle ingrediënten zijn afgewogen en apart verpakt met branded stickertjes van Marley Spoon, zelfs tot aan de drie zongedroogde tomaatjes aan toe. Bij de gerechten krijg je een instructiekaart waar in zes stappen door middel van foto’s en tekst wordt uitgelegd hoe je het gerecht bereidt. Makkelijker kan het niet!

Producten, smaak, hoeveelheid etc.

De producten die je ontvangt zijn echt heel mooi van kwaliteit. Het varkensvlees kwam bijvoorbeeld van de Lindenhoff. En de producten zijn zoveel mogelijk biologisch. Beide gerechten waren over het algemeen goed op smaak. Zelf vond ik alleen de kipfilet wat aan de flauwe kant. Dus een beetje extra peper en misschien wat meer zongedroogde tomaatjes voor een volgende keer. Qua hoeveelheid vond ik beide gerechten behoorlijk. Voor mij zelfs net iets teveel, terwijl ik toch een goede eter ben naar mijn idee 😉 Maar zeker niet te weinig dus.

Het enige minpunt voor mij aan deze nieuwe maaltijdenservice, is dat je de maaltijden per twee personen moet bestellen. Ik snap het kostentechnisch maar wel jammer… Kortom een geslaagde test en ik ga het zeker nog een keer bestellen als ik vrienden op bezoek heb!

0 Gedeeld
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Misschien vind je dit ook interessant