Puurste Restaurant van Nederland 2014

0 Gedeeld
0
0
0

Afgelopen zondag scheen het zonnetje heerlijk toen ik richting Culemborg reed voor de bekendmaking van het Puurste Restaurant van Nederland 2014. De Veldkeuken, winnaar van deze titel in 2013, was gastheer voor het evenement en had alles goed verzorgd.

Lokale boerenmarkt

Een kleine boerenmarkt met lokale leveranciers, een speciaal samengesteld streekmenu en het terras zat vol met mensen die speciaal voor de bekendmaking naar Culemborg waren gekomen of gewoon gezellig aan kwamen schuiven om in de zon te genieten van een lekkere lunch of een mooi stuk taart.

Puurste Restaurant 2014

Jeannette van Mullem, organisator van de Puur Restaurant Week, wist de spanning goed op te bouwen voor de drie genomineerden: Restaurant Dwars in Amsterdam, Pollevie in Den Bosch en De Gulle Waard uit Winterswijk. Maar uiteindelijk kwam Makkie Mulder, hoofdredacteur van delicious. magazine, met de verlossende woorden. De Gulle Waard uit Winterswijk mag zich het komende jaar Puurste Restaurant van Nederland 2014 noemen. De jury, bestaande uit Makkie Mulder, Martine Zuil en Jeroen Thijssen, culinair journalist van Trouw, was unaniem enthousiast over De Gulle Waard.

Martine Zuil, hoofdredacteur van Misset Horeca, zei over De Gulle Waard: “Alles is puur bij De Gulle Waard. Niet alleen de prachtige producten op het bord en in het glas, maar ook de oprechte liefde voor het vak en de aandacht voor de gasten. De Gulle Waard is pure passie voor alles wat het leven mooi maakt.”

Lokale en regionale producten

Volgens het persbericht van Puur! uit eten, kopen eigenaren Nel en Henk Schellekens van De Gulle Waard al vele jaren zoveel mogelijk ingrediënten bij lokale en regionale leveranciers in de Achterhoek. Bijvoorbeeld vlees van Helder Varken dat ze van kop tot staart verwerken en de Kemper Kip. Ook voor een vegetarisch menu ben je bij De Gulle Waard aan het goede adres. Nel Schellekens, de chef kok, vindt het een uitdaging om te koken met bijzondere peulvruchten, vergeten groenten en ze versiert de borden graag met bloemen.

Op de todo

In 2012 ben ik een week met de jury op pad geweest om de genomineerde en hun gerechten te fotograferen, dus dit was een leuke gelegenheid om iedereen weer even te spreken en natuurlijk wat foto’s te maken! En Winterswijk ligt redelijk bij mij in de buurt dus wil ik komend jaar zeker een bezoekje gaan brengen!

Het evenement ‘Puurste Restaurant van Nederland’ is een initiatief van Puur! uit eten en wordt ondersteund door Oxfam Novib en ASN Bank.

0 Gedeeld
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Misschien vind je dit ook interessant
Food Unplugged 2016

Food Unplugged 2016

Voor het derde jaar organiseerde het team van Food Inspiration op het kazerneterrein in Ede het foodfestival Food…