Proeven en genieten bij ProefPark Haarlem

0 Gedeeld
0
0
0

Nederland is weer een foodfestival rijker. Dit weekend werd voor het eerst ProefPark Haarlem georganiseerd in het Kenaupark, vlakbij het Centraal Station van Haarlem. Daar moest ik natuurlijk even een kijkje gaan nemen. In het park stonden tientallen mobiele restaurants, foodtrucks en catercampers. Het had veel weg van de Rollende Keukens in Amsterdam, alleen dan nog wat minder grootschalig.

Eerlijke keuken

De foodtrucks waren voornamelijk gericht op de ‘eerlijke keuken’ en heel divers qua aanbod. Van pizza, hamburgers, ijs, wraps, cupcakes, taartjes, soep tot ter plekke gerookte kip. De meeste deelnemers maakte gebruik van natuurlijke en verse ingrediënten, streekproducten, biologisch vlees en zelfs de kip van de Vegetarische slager kwam ik tegen. In het midden van het festivalterrein was er ruimte voor muziek en vonden kookdemo’s plaats door diverse chefkoks uit de regio. En aan de kinderen was natuurlijk ook gedacht, ze konden zelf aan de slag in de diverse keukens.

Foto’s ProefPark Haarlem

Onderstaand tref je mijn impressie van dit nieuwe foodfestival want mijn camera was natuurlijk weer mee. En hopelijk is het festival zo succesvol dat het niet bij deze eerste editie blijft!

0 Gedeeld
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Misschien vind je dit ook interessant