Afgelopen weekend was ik onverwacht een paar dagen op Ibiza en mocht ik aanschuiven bij het pop-up restaurant van Société Anonyme. Van 8 tot en met 27 september kun je op een bijzondere locatie op Ibiza genieten van prachtige diners bereid door Nederlandse sterrenchefs. Je kunt deze maand proeven van de gerechten van: Edwin Vinke** (De Kromme Watergang), Fred Mustert** (Restaurant Fred), Ron Blaauw* (Ron Gastrobar), Soenil Bahadoer** (De Lindehof) en Erik van Loo** (Parkheuvel).
Fred Mustert // Restaurant Fred
Het was even zoeken, als je niet veel snapt van de postcodes op Ibiza 😉 maar uiteindelijk kwamen we met enige vertraging toch aan bij de prachtige locatie van Hotel Rural Astarte. We werden hartelijk ontvangen door het team van Société Anonyme en de brigade van Restaurant Fred uit Rotterdam. Zij bemanden deze avond de keuken en het restaurant.
Frisse gerechten en wijnen
Nieuwsgierig met welke gerechten en begeleidende wijnen het team van Fred Mustert ons deze avond heeft verrast?
Dit stond er op het menu:
- Honingtomaat met pesto en parmezaan // Aix Rosé
- Tonijn met miso, komkommer, watermeloen, sesam en ijs van gemberbier // Bodegas La Marca Cojon de Gato D.O. Somontano
- Rode garnaal met meloen, bleekselderij, citrus en kerrie vinaigrette // Bodegas Lagar de Costa Barrica D.O. Rias Baixas
- Tarbot met fregola en truffel // Lagar de Costa Albarino
- Boeuf met spitskool, pompoen en rode wijn // Bodegas 4 Kilos 12 volts D.O. Mallorca
- Taco met braam, aardbei, bes, framboos, avocado en mais // Bodegas Bentomiz Ariyanas Naturalmente Dulce D.O. Malaga
Mocht je de komende week nog op Ibiza zijn, probeer dan zeker een plaatsje te bemachtigen. Wat mij betreft is het een mooie eerste editie van dit concept en ik ben erg benieuwd naar de plannen voor 2016!
Mijn eigen camera had ik helaas niet mee maar fotograaf Remy Sapuletej heeft prachtige foto’s gemaakt!