NIVEN 80/20

Niven lanceert zijn nieuwe boek: NIVEN 80/20

0 Gedeeld
0
0
0

Afgelopen week was de feestelijke boekpresentatie van sterrenchef Niven Kunz zijn nieuwe boek: NIVEN 80/20. Helaas kon ik niet bij de lancering aanwezig zijn maar ik was begin dit jaar al bij de fotoshoot van het boek geweest, dus ik had al een voorproefje gehad.

Feestelijke lancering

Als geen ander weet sterrenchef Niven Kunz groente hip én toegankelijk te maken. En dat kan met zijn nieuwe kookboek vanaf nu ook thuis. Afgelopen week is zijn boek NIVEN 80/20 feestelijk gelanceerd in Club AIR in Amsterdam en het eerste exemplaar werd overhandigde aan Jonnie en Thérèse Boer van De Librije***. Hier begon Niven als achttienjarige zijn loopbaan.

80% groenten, 20% vis of vlees

NIVEN 80/20 staat voor 80% groenten en 20% vlees of vis. In 70 recepten bewijst Niven dat koken met groente in de hoofd- in plaats van bijrol álles behalve saai is. ‘Ik vind groente geniaal. Je kunt ze onbeperkt eten. Voor mij heeft groente de toekomst. Steeds meer mensen weten dit, maar nog te weinig mensen weten hoe ze groente ook thuis echt lekker kunnen klaarmaken’, aldus Niven.

Het boek is verdeeld in vijf hoofdstukken: groenten, vlees, vis, schaal- en schelpdieren, ‘vocktails’ en desserts. Ieder hoofdstuk bevat naast receptuur, informatie over veelgebruikte ingrediënten, handige (presentatie)tips en suggesties voor bijpassende wijnen. De fotografie werd verzorgd door Jeroen van der Spek en de styling door Alexandra Schijf.

NIVEN 80/20

NIVEN 80/20 Kooktour

Als een echte popster 😉 gaat Niven nu na het verschijnen van zijn kookboek op tournee. Tijdens masterclasses door heel het land, vertelt Niven over zijn 80/20-filosofie. Hij maakt ter plekke een aantal gerechten met seizoensgroente en je kunt hem gedurende de hele sessie vragen stellen. Zo kun je zelf ervaren dat je geweldige gerechten kunt maken met groenten in de hoofdrol. De data van de NIVEN 80/20 Kooktour zijn te vinden op de website van NIVEN 80/20.

Fotografie gerechten: Jeroen van der Spek // Coverfoto: Daniel Maissan // Video: TwoPine

0 Gedeeld
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Misschien vind je dit ook interessant