Nieuwe collectie Deense designer Ole Jensen

0 Gedeeld
0
0
0

Vandaag zat in m’n mailbox een persbericht van het Scandinavische designcollectief Room Copenhagen. Zij hebben in samenwerking met de Deense designer Ole Jensen een nieuwe collectie op de markt gebracht. Zelf ben ik gek op Scandinavisch design. De frisse kleuren en de strakke vormgeving spraken mij dan ook direct aan in deze collectie.

Designer Ole Jensen

Ole Jensen is oorspronkelijk opgeleid als keramist en is één van de meest invloedrijke product designers in Denemarken. Typerend voor zijn werk is het combineren van functionele ontwerpen met speelse vormgeving.

De collectie

De collectie van Ole Jensen voor Room Copenhagen is een verzameling van producten voor opbergen, koken en serveren. De collectie bestaat uit kommen, bekers, kannen, borden en keukengerei. In alle ontwerpen zijn zachte ronden vormen terug te vinden. Individueel komt ieder product tot zijn recht, maar gecombineerd ontstaat er een levendig en divers geheel. Voor Ole’s handgemaakte en keramiek producten worden nieuwe zeer duurzame en functionele materialen gebruikt. Hoewel het design een levendige en organische uitstraling heeft, is het ook simpel, tijdloos en typisch Scandinavisch.

Room Copenhagen

Room Copenhagen, opgericht in 2010 in Kopenhagen, interpreteert en ontwikkelt de ontwerpen van internationaal gerenommeerde merken in moderne designs voor huis en interieur. Room Copenhagen is gespecialiseerd in het ontwikkelen van designvoorwerpen van wereldmerken zoals LEGO en Pantone. Voor het eerst wordt nu samengewerkt met een topdesigner. De nieuwe collectie is de eerste stap waarmee Room Copenhagen zich vestigt als platform van persoonlijke collecties voor topdesigners.

Voor op m’n nice-to-have lijstje!

0 Gedeeld
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Misschien vind je dit ook interessant

Oesters van Zilt & Zalig

Een paar jaar geleden leerde ik oesterman Marcus van Zilt & Zalig kennen tijdens een evenement. Marcus reist…