Bocuse d'Or 2016

Nederlands Bocuse d’Or team naar wereldfinale in 2017

0 Gedeeld
0
0
0

Het Nederlandse Bocuse d’Or team met chef Jan Smink, commis Sander Verhaaf en coach Lars Aukema heeft tijdens de Europese finale in Boedapest, de 7e plaats behaald! Hiermee hebben ze zich gekwalificeerd voor de wereldfinale in Lyon in januari 2017. Het team, dat bij restaurant De Librije in Zwolle werkt, kookte binnen 5 uur en 35 minuten visgerechten met steur en vleesgerechten met hert. Ze namen het in Boedapest op tegen 20 Europese topkoks.

7e plaats voor het Nederlands Bocuse d’Or team

“De concurrentie was moordend”, volgens Jan Smink. “Dat we als team al ervaring hebben vanaf 2014 en we keihard getraind hebben in de nagebouwde wedstrijdkeuken heeft zeer zeker zijn vruchten afgeworpen. We hebben wekelijks uren getraind om zoveel mogelijk technieken te laten zien binnen de vastgestelde tijden. Aan zowel smaak als presentatie is heel veel aandacht besteed. Zo hebben we voor de hertenschotel meerdere hertengeweien en een schaal geïnspireerd op hertenvacht gebruikt. In het garnituur zijn Nederlandse producten als wortel, duindoorn, tulpenbol en asperge verwerkt. Ons eerste doel is bereikt, we gaan naar de wereldfinale, ik ben hier enorm blij mee.”

Ook voorzitter van Bocuse d’Or Nederland, SVH Meesterkok Jonnie Boer (De Librije, Zwolle) is trots op het team. “Een groot compliment voor het team. Het Nederlandse team is nog nooit zo goed op elkaar ingespeeld geweest. Deze jongens hebben echt een prestatie van wereldformaat neergezet. Echt gaaf hoe zij hun voorbereidingen en de wedstrijd hebben uitgevoerd. De passie die het team uitstraalde en het vakmanschap dat ze met elkaar gepresenteerd hebben heeft geleid tot fantastisch mooie gerechten. Alle lof voor Jan, Sander en Lars!”

Bocuse d'Or 2016

Culinaire fotografie

Afgelopen jaar ben ik bij de voorbereidingen van het team regelmatig aanwezig geweest om te fotograferen. De voorrondes bij Friesland Campina, de Nederlandse finale in Rotterdam en de afgelopen weken bij het trainen voor de gerechten die ze gisteren hebben bereid tijdens de Europese finale. Helaas kon ik deze week niet mee naar Boedapest maar hopelijk kan ik er in januari in Lyon wel bij zijn! En tussendoor zal ik ook zeker nog met mijn camera aanwezig zijn bij de trainingen van het team ter voorbereiding op de wereldfinale. Onderstaand een impressie van de voorbereidingen.

Bocuse d'Or 2016 Bocuse d'Or 2016 Bocuse d'Or 2016
bocuse_dore_2016_©_kyonne_leyser_blog-14 Bocuse d'Or 2016 bocuse_dore_2016_©_kyonne_leyser_blog-18 Bocuse d'Or 2016
bocuse_dore_2016_©_kyonne_leyser_blog-6 Bocuse d'Or 2016 Bocuse d'Or 2016 Bocuse d'Or 2016 Bocuse d'Or 2016 Bocuse d'Or 2016 Bocuse d'Or 2016 Bocuse d'Or 2016

Over Bocuse d’Or

Bocuse d’Or is een internationale, prestigieuze kookwedstrijd, vernoemd naar de Franse topkok Paul Bocuse. De kookcompetitie is te zien als de Olympische Spelen voor topkoks. Met het behalen van de Europese finale in Budapest heeft het Nederlandse Bocuse d’Or team zich gekwalificeerd voor de wereldfinale op 24 en 25 januari 2017 in Lyon. Daar vindt de strijd plaats om de gouden, zilveren en bronzen Bocuse d’Or.

0 Gedeeld
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant
Food Unplugged 2016

Food Unplugged 2016

Voor het derde jaar organiseerde het team van Food Inspiration op het kazerneterrein in Ede het foodfestival Food…