Eén van mijn favoriete theemerken is absoluut Mr. Jones. De Cape Farewell en de Instant Karma liggen standaard in de keukenlade en ik kan iedere keer weer blij worden van het design van de theedoosjes. Maar nu komt Mr. Jones dus ook met losse thee en in een beperkte oplage dus zeer exclusief. Toen ik een uitnodiging ontving om de nieuwe bladthee te komen proeven, hoefde ik niet lang na te denken.

Mr. Jones

Mr. Jones is een Nederlands theemerk dat sinds 2006 thee op de markt brengt. Er worden, voor zover mogelijk, biologisch geteelde producten ingekocht en volgens het fair trade principe. Alle theesoorten bevatten uitsluitend natuurlijke ingrediënten en zijn van één bron afkomstig, het zogenaamde single estate.

Exclusieve bladthee

Maar nu dus ook bladthee! Deze nieuwe handgeplukte theeën gelden volgens de mannen achter Mr. Jones als de meest verfijnde wat er op theegebied te vinden is. Met natuurlijk de prachtige verpakking die we van Mr. Jones gewend zijn. Deze bijzondere theeën zijn maar in kleine hoeveelheden beschikbaar en ze worden dan ook als ‘Limited edition’ verkocht, snel bij zijn dus!

Theeproeverij

Zoals gezegd hoefde ik niet lang na te denken over de uitnodiging van Mr. Jones om bij Pols Potten de nieuwe theeën te komen proeven. Allereerst kregen we van één van de twee eigenaren, David Holscher, uitleg over wat thee nu eigenlijk is, waar het vandaan komt en hoe het wordt verwerkt. Tijdens mijn trip naar Sri Lanka voor Max Havelaar had ik natuurlijk al aardig wat meegekregen maar zeker interessant om het weer een keer te horen.

Ondertussen werd door de andere eigenaar, Roland de Witte, de eerste thee opgeschonken. We kregen deze middag alle theeën uit de nieuwe collectie te proeven, de Milky Oolong, Jasmine Pearls en Silver Needles uit China, een First Flush Darjeeling uit India, een Kukicha uit Japan en een Dong Ding Oolong uit Taiwan. Mooi om alle smaken naast elkaar te proeven en dus ook de verschillen. Mijn favoriet was absoluut de Milky Oolong!

Goodie bag

Om thuis nog even na te genieten kregen we een goed gevulde goodiebag mee met natuurlijk de theeën van Mr. Jones maar ook ontzettend mooie mokken van Pols Potten en om de lente in te luiden een vrolijk tjirpende mus.

Zelf deze nieuwe bladthee proeven? Bij Pols Potten zijn de theeën inmiddels te koop of bestel ze online op de website van Mr. Jones.

Links

Laat een Reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.