Mister Kitchen Chia Fruit

‘Kom maar op met dat chiazaad Mister Kitchen’

0 Gedeeld
0
0
0

‘ROT OP MET JE CHIAZAAD’ staat met grote letters op de cover van de nieuwe Linda. En laat ik nu gisteren -tijdens m’n lunch lezend in deze Linda.- één van de nieuwe producten van Mister Kitchen hebben geproefd met jawel, chiazaad! De mannen van Mister Kitchen bedachten een jam op basis van chiazaad. En niet omdat het zo hip is maar gewoon omdat ze de meeste jams te zoet vonden en daar een alternatief voor zochten.

Chia♥Fruit

Ik ben geen zoetekauw maar voor mij is jam met een croissant toch wel de ultieme match. Een jam waarvan wordt gezegd dat hij minder suikers bevat en dus minder zoet is, ben ik vanzelfsprekend erg benieuwd naar. Omdat de mannen van Mister Kitchen de meeste jams zelf ook vaak te zoet vonden, gingen ze op zoek naar een manier om de suiker in jam te vervangen en die vonden ze in Zuid-Amerika. Chiazaadjes zorgen er voor dat het fruit geleert zonder extra suiker of gelatine. Om toch een beetje een zoete smaak aan de jam te geven is de plantaardige zoetstof stevia toegevoegd. Dat noem ik nog eens slim bedacht!

De smaak

Dit klinkt natuurlijk allemaal heel verantwoord maar smaakt het ook? Ja, voor mij wel! Zoals gezegd ben ik geen zoetekauw dus heel blij met deze jam. Verder is hij goed gevuld en heeft hij een lekkere bite. Dat er chiazaad in zit was voor mij niet de reden het te kopen. Mijn gevoel over de superfoodtrend sluit wat dat betreft aan bij die van Teun van de Keuken, die deze zo mooi omschrijft in de Linda: “Mensen die uitbundig leven en dan denken: ik eet wat van die chiazaden en dan is het weer goed.” Overigens reageerde de mannen van Mister Kitchen erg sportief op de uitspraak in de Linda. 😉

Mister Kitchen Linda.

Waar te koop

Meer informatie over het Chia♥Fruit van Mister Kitchen en de verkoopadressen vind je op hun website. Omdat Mister Kitchen deze jam -net zoals hun worsten- graag bij het grote publiek bekend wil maken, zijn de jams inmiddels ook te koop bij de Jumbo en de AH. Zeker even proberen dus!

0 Gedeeld
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant