Hotspots op Dushi Curaçao

0 Gedeeld
0
0
0

Heeeel lang geleden liep ik stage op Curaçao 😉 Sinds die tijd ben ik verliefd op dit eiland en breng ik regelmatig een bezoekje.

Google maps

In deze post vind je een aantal van mijn favoriete adressen op Curaçao, de overige adressen kun je vinden op de Google map die ik heb samengesteld. Dit najaar ga ik zeker weer naar dit heerlijke eiland en ontdek dan ook vast weer nieuwe adressen die ik toe kan voegen.

Waar slapen op Curaçao

Vorig jaar sliep ik voor de eerste keer in B&B De Herberg van Esther & Wessel. Een hele fijne plek om te verblijven met je eigen kamer en badkamer, een gedeelde keuken, een grote veranda en een zwembad om even af te koelen tijdens de warme uurtjes. Esther & Wessel zijn hele lieve en behulpzame mensen die je graag op weg helpen om het eiland te ontdekken en laten je direct thuis voelen. De jaren daarvoor verbleef ik regelmatig bij Floris Suite Hotel, ook een heel relaxte plek om te verblijven.

De beste vis van het eiland

Bij Fishalicious eet je de beste vis van het eiland. Het restaurant is heel licht en gezellig ingericht en je eet er heerlijke gerechten met mooie bijpassende wijnen. De tapas zijn ook een aanrader om te bestellen want dan proef je van alles wat.
Als je op zoek bent naar goede happy hours maar niet te toeristisch, dan ben je bij Pirate Bay aan het juiste adres. Bestel bij je Amstel Bright, Polar of cocktail lekkere snacks of eet een hapje op het strand met je voetjes in het zand. Zelf vind ik de saté erg lekker. En je krijgt hier ook nog eens een prachtige zonsondergang en af en toe voorbij zwemmende dolfijnen cadeau.

Traditioneel Antilliaans eten

Je moet in ieder geval één keer bij Jaanchies gegeten hebben als je op Curaçao bent. Hier vind je namelijk de traditionele Antilliaanse keuken. De eigenaar komt persoonlijk aan je tafel de gerechten toelichten en hij maakt al jaren dezelfde grapjes maar ze blijven nog altijd leuk. Hier kun je ook leguaan eten die zeker het proberen waard is.

Mooie stranden

Zelf ben ik niet dol op volle stranden met teveel (Nederlandse) toeristen, dus ga ik altijd op zoek naar wat rustigere strandjes. Aan de westkant van het eiland vind je een aantal prachtige stranden zoals Porto Marie, Cas Abou, Lagun en Grote Knip. Meestal kun je er wel een strandstoel huren en is er een bar waar je wat te eten of drinken kunt kopen. In het weekend is het op deze stranden erg druk en vind je er voornamelijk de lokale bevolking. Zelf vind ik dit heerlijke momenten om alle taferelen een beetje te observeren.

Sights seeing

Veel landhuizen zijn nog steeds open voor het publiek en zeker de moeite waard om te bezoeken. Verder zijn de Aloe Vera plantage en de Ostrich farm interessant. En als je van dolfijnen houdt moet je zeker naar het Curacao Sea Aquarium. Dichtbij het vliegveld vind je de Grotten van Hato, ideaal om te bezoeken op het warmste deel van de dag aangezien het hier altijd heerlijk koel is. En tot slot is het erg leuk om aan beide kanten van de pontjesbrug in Willemstad wat rond te wandelen.

Tin un dushi fakansi!

0 Gedeeld
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Misschien vind je dit ook interessant

Oesters van Zilt & Zalig

Een paar jaar geleden leerde ik oesterman Marcus van Zilt & Zalig kennen tijdens een evenement. Marcus reist…