6 multiculturele culinaire hotspots in Rotterdam

0 Gedeeld
0
0
0

Linda Roodenburg, auteur van het ‘Rotterdams Kookboek’, woont in de multiculturele wijk Middelland. Ze weet vol enthousiasme te vertellen over de eetculturen. Dit zijn zes van haar favoriete hotspots in Rotterdam.

1. Lunchroom: Espresso Dates

Bij Espresso Dates kun je ontbijten en lunchen en vind je een mengelmoes aan culturen. Er wordt regelmatig samengewerkt met lokale ondernemers voor de ingrediënten van de gerechten maar ook voor exposities. Niet voor niets wordt de hashtag #supportyourlocals gepromoot.

Middellandplein 21B
Website

2. Turkse bakkerij: Kaya Pastanesi

Bij Kaya Pastanesi haal je al 34 jaar het lekkerste Marokkaanse en Turkse gebak. Proef zeker de Turkse pizzaspecialiteit Lahmacun. Heb je zin in iets zoets, proef dan de Dolama (filodeeg met pistachenootjes).

1e Middellandstraat 123-B
Website

3. Ethiopische winkel: Habesha

Voor Oost-Afrikaanse specialiteiten kun je terecht bij Habesha. Naast koffiebonen, kruiden, specerijen en keukengerei vind je er ook traditionele kleding. En mocht je op zoek zijn naar een reis naar Midden- of Oost-Afrika, dan boek je die meteen ter plekke.

Jan Sonjéstraat 24A
Website

4. Slagerij Schell

Deze slagerij is sinds 1796 in handen van de familie Schell. In de jaren 60 kwamen er veel immigranten in de wijk Middelland wonen. Daar speelde ‘opa Schell’ slim op in door personeel aan te nemen uit diverse windstreken. In het Surinaams, Antilliaans, Indonesisch en zelfs zeven dialecten Chinees kun je worden aangesproken bij Schell. Met recht een wereldslager.

West-Kruiskade 69
Website

5. Aziatisch-Surinaams restaurant: De Kade

September 2016 opende De Kade als een Aziatisch restaurant met vegetarische specialiteiten. Met alleen de vegetarische gerechten kregen ze helaas de zaak niet vol, dus zijn er vanaf februari ook vis- en vleesgerechten aan de kaart toegevoegd. In de keuken worden deze twee menu’s nog wel steeds afzonderlijk van elkaar bereid in aparte pannen en keukengerei.

West-Kruiskade 17B
Website

6. Vishandel en restaurant: Andaluce

Visspecialist M’hammed en zijn vrouw Zoebida opende in 1999 vishandel Andaluce. Op de eerste verdieping schuif je aan voor de lunch. Je zoekt zelf je vis uit in de winkel en deze wordt vervolgens ter plekke bereid. De specialiteiten van Andaluce zijn vissoep en het Marokkaans feestgerecht Bastilla (pastei gevuld met vis).

1e Middellandstraat 21-B
Website

0 Gedeeld
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant