Homemade scones van Dapeppa

0 Gedeeld
0
0
0

Dit weekend heb ik de scones mix van Dapeppa uitgeprobeerd. Deze zat in de Food we Love Box van maart.

FoodWeLove Box

FoodWeLove van Marleen Basart stelt elke maand een box samen met een selectie van bijzondere producten. Ze schrijft op haar website over de verhalen achter deze producten en de producenten en vraagt regelmatig een bekende foodie een box samen te stellen. Binnenkort ontvang ik weer een nieuwe box en dan schrijf ik er zeker wat uitgebreider over.

Scones mix van Dapeppa

Het gezicht achter Dapeppa is Dennis van Rijen. Vrienden noemen hem Pepsi, Peppa of .. Dapeppa. Misschien ken je Dapeppa van de mooie potten met koekjesmixen. Het zijn heerlijke kant en klare mixen voor koekjes en in dit geval scones. De jam die ik heb gebruikt bij de scones is van het Vlaamsch Broodhuys, heerlijk! Zelf scones maken?

Ingrediënten

Dapeppa scones mix
3 eieren
230 ml melk
een beetje bloem
80 gram boter

Bereiding

Doe de inhoud van de mix in een grote kom of keukenmachine. Voeg de 80 gram boter in kleine stukje toe. Kneed met je handen, of laat de machine het werk doen, het deeg tot een kruimige massa.

Voeg de 2 eieren toe en de helft van de melk. Kneed het deeg tot een gladde massa en voeg langzaam de rest van de melk toe. Kneed het deeg verder tot een elastische massa en voeg eventueel nog wat bloem toe als het teveel plakt.

Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 2 cm. Steek er met een vorm (kopjes/glas), met een doorsnee van 6cm, rondjes uit.

Plaats de scones op een bakplaat met bakpapier en bestrijk de scones met wat opgeklopt ei. Bak vervolgens de scones ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden tot ze mooi bruin zijn.

Smakelijk!

0 Gedeeld
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant