Of ik foto’s wilde maken voor patissier Hidde de Brabander voor zijn website Dreams of Magnolia. Tuurlijk! Zo gezegd, zo gedaan en we gingen een middag aan de slag met ingrediënten die Hidde in zijn producten verwerkt.
Hidde de Brabander
Even wat achtergrondinformatie bij deze gedreven man. Hidde wilde als klein kind beeldhouwer of schilder worden maar uiteindelijk belande hij bij de bakker, aan de overkant van zijn ouderlijk huis, en wist wat hij wilde: banketbakker worden! En dat werd hij. Hij ging in de leer bij Banketbakkerij Roodenrijs in Wateringen om vervolgens ervaring op te doen bij Huize van Wely, Patisserie de Rouw, Landgoed Duin en Kruidberg, Parkheuvel en De Librije. In 2010 startte Hidde zijn eigen patisserie-label Dreams of Magnolia. UPDATE juni 2016: en inmiddels heeft Hidde zijn eerste boek Patisserie uitgebracht.
Ingrediënten centraal
Hidde wilde op de foto’s alle aandacht voor zijn eindproducten en de ingrediënten die hij gebruikt. Zonder al teveel poespas daar omheen, op een lichte ondergrond en van bovenaf gefotografeerd. Zo gezegd, zo gedaan en ik ben ontzettend blij met het resultaat! De foto hierboven met de caramel ontstond spontaan. Hidde was niet tevreden of de ‘sliert’ caramel die hij had gemaakt en smeerde het weg om te verwijderen en opnieuw te beginnen. Ik zag ineens dit beeld door m’n camera en daar werd ik heel blij van. Tof als dit soort beelden spontaan onstaan!
Alle foto’s voor de website van Hidde kun je hier bekijken.