Fotograferen bij Wouter van Laarhoven

0 Gedeeld
0
0
0

Door mijn fotoproject ‘Wat de pot schaft’ ben ik bij zo’n twintig sterrenrestaurants op bezoek geweest en heb ik nog steeds contact met een aantal chefs. Omdat ik voornamelijk reportages maak van restaurants en evenementen, wilde ik voor mijn portfolio ook wat meer foto’s van gerechten. Wouter van Laarhoven van Restaurant De Molen zei meteen ‘ja’ toen ik hem vroeg of hij wat gerechten voor mij wilde maken, helemaal super!

Verschillende ondergronden en uitsneden

De gerechten van Wouter zijn prachtig in zijn eenvoud en deze wilde ik dus ook alle aandacht geven in de foto. Geïnspireerd door de boeken van Rene Redzepi van Noma, heb ik een rustige ondergrond en geen props (accessoires) gebruikt. Alle aandacht voor het gerecht dus! Daarnaast ben ik ook aan het testen geweest met verschillende uitsneden. Mooi om te zien wat dit met het gerecht doet.

Systeemcamera Fuji X-E2

Al een hele tijd liep ik te dubben over een compactere camera die ik makkelijk mee kon nemen. De Leica M9 is absoluut mijn favoriet maar daar hangt ook een behoorlijk prijskaartje aan. Afgelopen november is de Fuji X-E2 uitgebracht, een systeemcamera met verwisselbare objectieven. Over deze camera had ik al een aantal testen gelezen waarin hij vergeleken werd met de Canon 5D, waar bovenstaande foto’s mee zijn gemaakt, en de Leica M9. De resultaten vond ik echt verbluffend. Vandaar dat ik uiteindelijk toch voor de Fuji heb gekozen met een 23mm F1.4 objectief en ik moet zeggen, ik ben er echt heel blij mee. Naast de foto’s van de gerechten heb ik ook nog wat foto’s van groenten gemaakt, met de Fuji X-E2 dus. Onderstaand het resultaat…

Deze week ga ik met oud-studiegenoot Chrissie naar Restaurant Niven, daar gaan we aan de slag met studioverlichting. En mijn Fuji gaat zeker weer mee om te vergelijken 🙂

 

0 Gedeeld
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Misschien vind je dit ook interessant