FoodWeLove box van Yvette van Boven

0 Gedeeld
0
0
0

Hij is er weer de FoodWeLove box voor de maand augustus! Deze keer samengesteld door illustrator, foodstylist en schrijver Yvette van Boven. Het is Yvette’s missie om te laten zien dat zelf eten maken niet moeilijk hoeft te zijn en ook nog eens waanzinnig lekker is. Misschien ken je haar van de ‘Home Made’ boeken, absolute aanraders voor de foodies en natuurlijk prachtig geïllustreerd!

Wat zit er in de FoodWeLove box

Kate’s Slow Jam | Kate

“Handmade with patience, to make jam as it should be, simply lovely”. Yvette vindt de jams van Kate heerlijk! Kate maakt deze jams in kleine hoeveelheden en geeft de jam drie dagen de tijd om op te stijven. Zonder toevoegingen zoals gelatine en uitsluitend gemaakt van fruit uit het seizoen en een beetje suiker.

Kokosbloesem suiker | Royal Green

Yvette maakte de illustraties voor op de verpakkingen van Royal Green. Kokosbloemsuiker is de zoete nectar uit de bloesem van de kokosboom. De kokosbomenteler moeten dus een flink stuk klimmen voor deze nectar. Deze suiker is te gebruiken in je thee, koffie, smoothies, yoghurt, dranken, ijs en in het recept voor de pittige dressing die Yvette bij de box heeft toegevoegd.

Bier | Kompaan

Bij Yvette haar restaurant ‘Aan de Amstel’ wordt al sinds de eerste productie het bier van Kompaan geschonken. Jeroen en Jasper van Kompaan ontwikkelen de bierrecepten zelf in hun brouwerij in Den Haag. In mijn box zit Kompaan nr. 20.

Home Made Granola | Gebroeders Niemeijer

Issa Niemeijer maakt volgens Yvette het lekkerste brood en patisserie van Amsterdam. Een echte ouderwetse Franse bakker op de Nieuwedijk in Amsterdam. Bij Niemeijer wordt alles met de hand gemaakt. Issa’s granola is Yvettes favoriet en wordt gemaakt van 100% biologische ingrediënten.

Weckpotje | De Brouwmarkt

De Brouwmarkt in Almere is een walhalla voor de keuken doe-het-zelver. Bier of wijn brouwen, kruiden drogen of kiemen, yoghurt draaien, bij de Brouwmarkt vind je alle bijnodigdheden om zelf aan de slag te gaan. In het ouderwetse weckpotje kun je de zelfgemaakt mosterd bewaren.

Mosterdzaad | De Stam Kruiden

Katinka van de Stam Kruiden verkoopt verse tuinkruiden. In de zomer staat ze op de markt in Haarlem, Heemstede en Amstelveen en zijn de kruiden die je daar koopt dezelfde dag nog geplukt. Maar ook voor gedroogde en exotische kruiden kun je terecht bij Katinka.

Fregula | GranSardegna

Fregula is een pasta gemaakt van durum tarwegries en komt uit Sardinië. In Nederland is deze pastasoort nog redelijk onbekend maar ik at hem toevallig een paar weken geleden bij Ramon Beuk. Leuk om hem nu dus in dit pakket te vinden.

Roze knoflook uit Lautrec | Car L’Eau

Roze knoflook heeft een fijne, iets zoetige smaak, het zijn stevige tenen en ze zijn lang houdbaar. Veel chefs zijn dan ook dol op deze knoflooksoort. Yvette koopt haar knoflook op haar tripjes over de Franse markten.

Receptenkaarten | Yvette van Boven

Yvette maakte speciaal voor de FoodWeLove box een aantal recepten die te bereiden zijn met de ingrediënten uit het pakket en ze voorzag ze natuurlijk van haar illustraties.

Kortom, weer een heerlijke FoodWeLove box om van te gaan genieten! Zelf een box bestellen? Ga dan naar de website van FoodWeLove!

– We love to share good food –

0 Gedeeld
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Misschien vind je dit ook interessant
Food Unplugged 2016

Food Unplugged 2016

Voor het derde jaar organiseerde het team van Food Inspiration op het kazerneterrein in Ede het foodfestival Food…