Food Unplugged 2014

Food Unplugged: Nieuw Food Festival

0 Gedeeld
0
0
0

Met 350 food professionals op de fiets langs lokale boeren, brood bakken, fermenteren, lekker eten & drinken en luisteren naar inspirerende sprekers. Wat wil je nog meer tijdens een eerste editie van een nieuw Food Festival: Food Unplugged. De organisatie van dit bijzondere nieuwe food festival was in handen van Food Inspiration, de Gemeente Ede en The Food Line-Up.

Ik bak geweldig, jij trouwens ook

Met 100 foodies tegelijk brood bakken in de open natuur. Een bijzondere uitdaging voor bakkertje Edwin Klaasen van Desemenzo. Maar hij kreeg het voor elkaar met hulp van een aantal oud-deelnemers van zijn workshops. Aan het einde van de dag lagen er prachtige woeste knoesten en feestbroden.

Fermentatiegoeroe

Je doet iets bijzonders en meteen krijg je de stempel goeroe op je voorhoofd geplakt, zo ook foodie Christian Weij van Puur-e. Christian weet veel van o.a. fermenteren dus werd hij gevraagd hier een workshop in te verzorgen. Na veel snijwerk konden de deelnemers aan het einde van de dag hun potjes met gefermenteerde groenten mee naar huis nemen. En nu wachten op het resultaat…

Openlucht auditorium

Midden op het terrein stond een prachtige oude boom die deze dag werd omgetoverd in een openlucht auditorium. Willem Treep -van Willem & Drees- vertelde over de totstandkoming van zijn bedrijf en zijn visie op de toekomst. Daarna vertelde professor Kees de Graaf over slow food versus fast food.

Op de fiets

In de omgeving van Ede zijn veel kleine producten van mooie producten te vinden. Meer dan genoeg om op de fiets te stappen en een aantal lokale boerenbedrijven te bezoeken.

From Farm to Table

Alle bezoekers was gevraagd een streekproduct mee te nemen. Met de 300 meegebrachte streekproducten uit alle windstreken, kon streekchef Jasper Udink ten Cate van Creative Chef aan de slag voor de eat-in voor die avond. Mooi om te zien wat de mannen met alle meegebrachte producten uiteindelijk serveerden. Honing van Leidse bijen, Beemsterkaas uit Alkmaar, kersen uit De Lingerwaard, gehaktballetjes van Ecofields in Wekerom, hangop uit Brabant en nog veel meer. In één groot buitenrestaurant werd naast het buffet met de streekproducten, het eten verzorgd door verschillende mobiele keukens van de Food Line-Up met o.a. de Appelsap bar, Icoon, Smokey Goodness en De Melkmeisjes. Met de jazzy sounds van Radio Barkas op de achtergrond werd de dag afgesloten met een heerlijke eat-in.

Food Unplugged 2014
Food Unplugged 2014

Editie 2015

sterrententWat mij betreft was dit een meer dan geslaagde tryout! Het weer werkte natuurlijk ook erg mee maar er was genoeg inspiratie op te doen en interessante mensen om te ontmoeten. Voor volgend jaar is de ambitie om er een 2-daags evenement van te maken met een culi-camping om te overnachten. Ik heb mijn ***tent al gevonden! Als deze er staat blijf ik zeker slapen 😉

Food Unplugged 2014

 

0 Gedeeld
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant