Food Unplugged 2016

Food Unplugged 2016

0 Gedeeld
0
0
0

Voor het derde jaar organiseerde het team van Food Inspiration op het kazerneterrein in Ede het foodfestival Food Unplugged. Deze hele dag werden de schijnwerpers weer gezet op ‘onversterkt’ eten: eerlijk eten van boeren, telers en kleine onafhankelijke cateraars. Niet ‘versterkt’ door marketing of processing, zoals ze het festival zelf omschrijven.

Farmeteers Academy

Zelf ben ik altijd op zoek naar bijzondere producten en producenten. Deze kleine producenten hebben vaak beperkte middelen om hun product onder de aandacht te brengen. Dat is de reden dat ik er graag over schrijf, ze fotografeer en aandacht geef via mijn blog en social media kanalen. Food Unplugged geeft  om dezelfde reden deze kleine producenten graag een podium om hun verhaal te vertellen. Maar Food Unplugged gaat verder. Ze willen kleine producenten helpen om producten naar de markt te brengen en zijn daarom een nieuw initiatief gestart: de Farmeteers Academy. Deze academie gaat primaire producenten -telers, boeren, bierbrouwers, koffiebranders, broodbakkers- opleiden tot marketeer. De internetrevolutie biedt volop kansen voor bijzondere producenten maar dan moet de ‘farmer’ ook marketeer worden: ‘farmeteer’. Met de Farmeteers Academy gaan ze deze ondernemers helpen een brug te slaan tussen producent en consument. Een mooi initiatief!

Food Unplugged 2016

Geen foodtrucks maar een podium

Dit jaar waren er geen foodtrucks te bekennen op Food Unplugged maar alle producenten kregen een podium om hun verhaal te vertellen of een workshop te geven. Van broodbakken, fermenteren, burgers maken van gans tot wild plukken. Lezingen over het imago van de aardappel, bokken en hennen die normaal in de shredder verdwijnen, echt eten en nog veel meer. Het was lastig kiezen met zoveel inspiratie. En tussendoor was er natuurlijk ook nog van alles lekkers te eten en te drinken te krijgen. Aan het einde van de dag werden door Creative Chef Jasper alle meegebrachte boerenproducten verwerkt tot unieke salades en gerechten die in zijn eigen boerenkeuken werden bereid.

Food Unplugged 2016
Food Unplugged 2016 Food Unplugged 2016 Food Unplugged 2016 Food Unplugged 2016 Food Unplugged 2016 Food Unplugged 2016 Food Unplugged 2016 Food Unplugged 2016

Wat een fijn feestje was het weer!

0 Gedeeld
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant