To fish or not to fish, dat was de vraag die centraal stond tijdens de vierde editie van het Food Film Festival 2014 in de Westergasfabriek in Amsterdam. Naast de vele food films was er ook genoeg te proeven.

Pop-up restaurant met jong talent

Jong, gedreven, getalenteerd en ontzettend knap stond er in de vooraankondiging geschreven over de chefs die de lunch verzorgde. Genoeg redenen om een kijkje te gaan nemen 🙂

In het speciaal voor dit festival gebouwde pop-up restaurant vond deze bijzondere lunch plaats. Chefs Niven Kunz, Jamie van Heije, Jonathan Zandbergen en Joris Bijdendijk hadden elk hun favoriete gerecht op het menu gezet. En wat waren die gerechten op het menu?

  • Charcuterie van Brandt & Levie
  • Noordzeekrab met Hollandse garnalen, artisjok & nagelhout > Joris
  • Salade van Oosterscheldekreeft met groene appel, dry-aged steak tartaar en vinaigrette met arganolie > Jonathan
  • Structuren van bospeen met langzaam gegaard buikspek > Niven
  • Gepofte ananas met cheesecake, pandanrijst, limoen en steranijs > Jamie

Mijn favorieten waren de dry-aged steak tartaar van Jonathan en het buikspek van Niven. Daar had ik nog wel een extra bordje van willen hebben!

Food Film Festival 2014 Food Film Festival 2014 Food Film Festival 2014

Hollandse Nieuwe docu

Na afloop van de lunch schoven we aan in de filmzaal van het Ketelhuis voor de documentaire Hollandse Nieuwe, gemaakt door documentairemaker Leonard Retel Helmrich. Hollandse Nieuwe is een indringend portret van de laatste Nederlandse haringvissers op de Noordzee. De mannen delen lange uren van werk, eten, bidden en schuine grappen die prachtig in beeld zijn gebracht. Schokkend vond ik wel om te zien hoeveel vis (dood) terug de zee in ging in verband met de quota waar we ons in Nederland aan moeten houden, bizar…

Volgend jaar ga ik zeker m’n agenda wat ruimer vrij maken voor het Food Film Festival. Een mooi initiatief waar je genoeg inspiratie op kunt doen!

Laat een Reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.