FG Food Labs Francois Geurds

Genieten bij FG Food Labs in Rotterdam

0 Gedeeld
0
0
0

Een goed begin van de week om te gaan lunchen bij FG Food Labs! Afgelopen november al bekroond met één Michelin ster terwijl ze pas zes maanden open zijn. Erg benieuwd dus…

Genoeg ervaring

Dit voorjaar opende Francois Geurds FG Food Labs, zijn tweede restaurant in Rotterdam. In de keuken zette hij ervaren personeel vanuit zijn met twee sterren bekroonde FG Restaurant, dus met het niveau en de producten zat het wel goed. Maar het is natuurlijk altijd afwachten hoe Michelin het beoordeelt. Positief dus!

Handtas-plankje

FG Food Labs is gevestigd in het eerste ‘boogje’ onder het voormalige Hofpleinspoor. Het restaurant heeft een strakke, sobere inrichting met een open keuken die een  industrieel gevoel geeft. Er zijn alleen hoge tafels wat de sfeer ontspannen maakt. En aan de dames is gedacht met een apart plankje tussen de stoelpoten van de kruk voor je handtas, fijn detail!

Feestje

Bij FG Restaurant ben ik ook nog niet geweest dus ik was erg benieuwd na alle verhalen over de stijl van Francois. En eerlijk, het was een feestje! Ik heb zo zitten genieten dat ik niet alle ingrediënten van de gerechten exact heb onthouden en geen foto’s heb gemaakt 😉 Mocht ik het verkeerd hebben dan hoor ik het wel… Ik was erg onder de indruk van de smaken van de gerechtjes met de Thom Kai, de vijzel waar met stikstof aan tafel kruiden werden gedroogd en het dessert met vanille ijs, eendenlever, gecarameliseerde macadamia en olijfolie.

FG Food Labs Francois Geurds

Na deze ervaring ben ik dus ook erg benieuwd naar FG Restaurant! Op de todo…

 fotografie: FG Food Labs & Barbara Blaak

0 Gedeeld
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant