Fair en delicious. foodbloggersevent

0 Gedeeld
0
0
0

M’n hoofd vol inspiratie maar eens even wat leger gaan maken met deze eerste blog over het Fair en delicious. foodbloggersevent waar ik gisteren bij aanwezig mocht zijn. Als één van de 25 geselecteerde bloggers werden we gisteren in Amsterdam getrakteerd op een dag vol inspiratie, verzorgd door de ‘helden’ van delicious. magazine en het team van Max Havelaar (Fairtrade Nederland).

Fair en delicious. blogweek

Het was teveel inspiratie en waren te mooie verhalen om allemaal in één blog te gaan ‘proppen’, dus verdeel ik het over een aantal posts de komende week. En mocht het op promotie voor delicious. magazine en Max Havelaar lijken, klopt helemaal! Maar hier sta ik volledig achter en wil ik graag over vertellen… 🙂

Onder het standbeeld van Multatuli

De dag werd afgetrapt onder – hoe toepasselijk – het standbeeld van Multatuli op de Torensingel. In de gewelven naast de gracht was er een korte introductie door Samuel Levie (organisator) en Jochum Veerman van Max Havelaar. Waarna Makkie Mulder, hoofdredacteur van delicious. het woord over nam gevolgd door mooie historische verhalen van wetenschapsjournalist Lizet Kruyff.

Eten is de nieuwe kerk

Gepassioneerd vertelde Makkie over háár delicious. en met wat voor een prachtige mensen ze dit blad elke maand weer mag maken. Makkie had een mooi verhaal over hoe zij met haar team het merk delicious. hebben opgebouwd, met veel leerzame tips voor de aanwezige bloggers.
Een paar mooie uitspraken die mij zijn bijgebleven:

  • “Je hoeft er niet voor iedereen te zijn.”
  • “Niet elke opening van een nieuw concept hoef je als eerste online te zetten.”
  • “Laat je niet gek maken door trends.”
  • “Maak keuzes.”
  • “Laat je niet verleiden door commercie, alleen als het bij je past.”
  • maar vooral “Blijf bij jezelf…”.

Weer een paar fijne uitspraken om over na te denken!

Weg met de veegtuinen

Lizet Kruyff heeft als wetenschapsjournalist een specialisatie in culinaire geschiedenis. Door het vertellen van haar verhalen probeert ze de waardering voor ons culinaire erfgoed weer terug te brengen. Lizet volg ik al enige tijd op Twitter (@spinazieacademie) maar ik had haar nog nooit horen spreken en ik was blij verrast. Wat een mooie verhalen! Lizet nam ons mee door de culinaire geschiedenis met feitjes en uitspraken als: “Lekker eten hebben we aan de Romeinen te danken”, “Waar komt de uitdrukking peperduur vandaan”, “Blijf vooral lekker koken maar maak keuzes” en “In onze supermarktkruidnoten zit helemaal geen kruidnagel”. Heel fijn om naar te luisteren en we kregen tussendoor ook genoeg de proeven en ruiken. De uitdrukking peperduur komt overigens uit de tijd dat specerijen onbetaalbaar waren en peper per testament werd nagelaten. Toch weer leuk om te weten!

Arabia style lunch op een trekschuit

Na deze inspirerende verhalen werden we door de trekschuit Jacob van Lennep uit 1888, opgehaald voor een rondvaart en de lunch. Aan boord werden we warm onthaald door Nadia Zerouali en Merijn Tol, culinair journalisten voor delicious. en inmiddels ook bekend van hun eigen kookprogramma op 24Kitchen. Nadia en Merijn vertelde over hun reisverhalen. Behoorlijk indrukwekkend aangezien ze niet in de meest makkelijk bereisbare landen zijn geweest. Doordat ze beiden volledig open en zonder pretenties de mensen in deze landen benaderen, komen ze met de mooiste verhalen en ervaringen thuis. De Arabische landen en keuken zijn nooit echt mijn ‘ding’ geweest maar door de inspirerende verhalen van Nadia en Merijn is toch mijn interesse gewekt om meer hierover te lezen.

Na de overigens heerlijke Arabische lunch bereid door Nadia en Merijn, meerde de trekschuit aan bij het Westergasterrein voor de rest van het middagprogramma. Meer hierover kun je lezen in een aantal losse posts de komende week. Dus houd mijn blog de komende dagen in de gaten voor posts over de mooie verhalen van Max Havelaar, gevulde speculaas maken met Mister Kitchen en m’n eigen limited edition chocoladereep gemaakt in het lab van Tony’s Chocolonely. De foto’s op mijn Flickrpagina geven alvast een sneak preview.

0 Gedeeld
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Misschien vind je dit ook interessant