Vuurtoreneiland 2014

Eten op Vuurtoreneiland

0 Gedeeld
0
0
0

Altijd fijn vriendinnetjes met goede initiatieven 😉 De kaarten voor het Zomerrestaurant op het Vuurtoreneiland waren al lang en breed uitverkocht tot het einde van het seizoen maar een vriendin van mij had nog een aantal vrijgekomen kaarten weten te bemachtigen. Heel fijn!

Het Zomerrestaurant op Vuurtoreneiland

Eten in het Zomerrestaurant op Vuurtoreneiland stond al een tijdje op mijn todo. Vuurtoreneiland is een uniek stukje natuur in Amsterdam. In een ruig landschap vind je loslopende schapen, een vervallen fort en Amsterdams’ enige vuurtoren. Gelegen in het Markermeer bij Durgerdam, kun je Vuurtoreneiland alleen met een boot bereiken.

Deze hele zomer staat er weer een transparante glazen kas waar je kunt ‘eten in en van de natuur’. Het restaurant op Vuurtoreneiland is geopend voor diner op donderdag-, vrijdag-, en zaterdagavond, en zondagnamiddag serveren ze een uitgebreide lunch. Zoals gezegd zijn ze inmiddels helemaal volgeboekt tot het einde van het seizoen maar je kunt natuurlijk altijd proberen een plekje op de wachtlijst te veroveren.

Vuurtoreneiland 2014

Table d’hôte menu

Elke week wisselt het table d’hôte menu bestaande uit 4-gangen. Het menu wordt bereid met regionale producten, ouderwetse ambachtelijke technieken en op open vuur. Bij ons stond er op het menu:

  • Ingelegde groenten en piccalilly, huisgemaakte paté, een rolmops, gekarnde boter en ricotta met palmkool en amandel.
  • Sardine, venkel, rabarber, dille en prei.
  • Kalfsnek en kalfstong met koolrabi, andijvie, spelt en verveine.
  • Griesmeel met muntsorbet, kers en koffie.

Vuurtoreneiland 2014

Genieten met een hoofdletter G!

0 Gedeeld
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant