Een oude loods, 250kg meel en drie modellen

0 Gedeeld
0
0
0

Om weer eens heel wat anders met fotografie te doen, nam ik gisteren deel aan de workshop ‘Meel en dans’ georganiseerd door de fotografen Lawrence Mooij en Guido de Graaf.

250 kg meel

We waren van tevoren gewaarschuwd. Trek warme oude kleding aan en je camera moet na afloop misschien even langs de chipreiniger. En daar was niets aan gelogen. Een oude loods, drie studiolampen, een zwarte achtergrond, 250kg meel, drie modellen, twee visagisten, tien deelnemers en we konden aan de slag.

Lastig fotograferen

Op de Fotovakschool heb ik al eerder met een model gefotografeerd en ook nu merkte ik weer hoe fijn het is om met echte modellen te werken. Maar toch viel het me deze dag ook behoorlijk tegen om goede foto’s te maken. Op het juiste moment afdrukken zodat het meel mooi naar beneden dwarrelt, bedenken hoe je de modellen op de foto wilt hebben, het meel dat niet te hoog of te laag gegooid moet worden, tien enthousiaste deelnemers met drie triggers, kortom een behoorlijke uitdaging.

Bedankt

Maar het was wat mij betreft een hele leerzame en geslaagde dag, waar we veel hebben gelachen en die ook nog een paar mooie beelden heeft opgeleverd. Bedankt Lawrence en Guido voor de organisatie, uitleg en het onvermoeibaar blijven gooien met meel en aftellen voor het afdrukken. En natuurlijk ook grote dank voor de modellen Petra Smits (Miss Overijssel 2010), Jennifer Schonewille (finaliste Miss Overijssel 2011), Froukje Belksma (danseres en fotograaf) en de twee visagisten. Hopelijk hebben jullie al het meel een beetje van jullie af kunnen krijgen 🙂

0 Gedeeld
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Misschien vind je dit ook interessant
Food Unplugged 2016

Food Unplugged 2016

Voor het derde jaar organiseerde het team van Food Inspiration op het kazerneterrein in Ede het foodfestival Food…