Eataly NY Food Heaven

0 Gedeeld
0
0
0

Twee jaar geleden bezocht ik voor het eerst Eataly in Turijn tijdens de Salone del Gusto. Dit was zo overweldigend. Verdiepingen vol met de beste lokale producten, prachtig vormgegeven en alles gesorteerd per productgroep.

Elke afdeling heeft een eigen bar waar je de producten kunt proeven onder het genot van een lekker glas wijn. Tijdens mijn bezoek aan New York kon ik natuurlijk de vestiging van Eataly op Fifth niet overslaan.

Italiaanse sfeer

Natuurlijk is het niet Italië, maar de sfeer in Eataly New York is vergelijkbaar. Prachtig vormgegeven met mooie verse producten en overal kun je wel wat proeven. Ik was er vroeg in de ochtend en het was geweldig om te zien dat een paar oudere mannen in het Italiaans aan het discussiëren waren over kwaliteit. In Italië zouden de producten toch écht van betere kwaliteit zijn, ving ik in m’n beste Italiaans op.

Bierbouwerij op het dak

Wat helemaal geweldig is aan deze vestiging van Eataly, is de Birreria op het dak van de 14e verdieping. Bij goed weer is de overkapping geopend, maar op de slechte dagen is het ook goed toeven onder het glazen dak. Op het dak worden een aantal eigen bieren gebrouwen. In samenwerking met Sam Calagione van Dogfish Head, Teo Musso van Baladin en Leonardo Di Vincenzo van Birra del Borgo, wordt door hoofdbrouwer Peter Hepp ongefilterd, niet gepasteuriseerd bier gebrouwen op slechts 30 meter van waar je zit te eten en drinken. In de week dat ik er was hadden ze een promotie en kon je alle bieren in kleine proefglazen bestellen. Heerlijk en dus zeker op je todo!

Waar te vinden

Fifth Avenue en 23rd street

0 Gedeeld
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Misschien vind je dit ook interessant