Chocolatl pakket van Curated

0 Gedeeld
0
0
0

Vandaag kreeg ik weer een nieuw pakket van Curated binnen, deze keer samengesteld door foodtrendwatcher Marjan Ippel. En wat voor één… Vol met chocolade van Chocolatl uit Amsterdam. Marjan geeft in de bijgevoegde toelichting aan dat ze dacht niet van chocolade te houden maar één uitzondering maakt en dat is voor de chocolade die Erik Spande van Chocolatl in zijn winkel verkoopt.

Dit pakket bevat een persoonlijke selectie met volgens Marjan “state-of-the-art chocolade” en natuurlijk de verhalen achter de verschillende soorten chocolade. Erg benieuwd dus!

Wat zit er in het pakket

Single-origin chocolades van François Pralus (Frankrijk)

Een collectie van tien single-origin pure chocolades van deze Franse ambachtelijke chocolademaker. Elk chocolaatje is gemaakt van cacao uit een ander land van herkomst, maar elk wel met hetzelfde cacaopercentage (75%) en op exact dezelfde wijze geproduceerd. Het idee is dat je zo de smaken kunt vergelijken op basis van hun terroir.

Chocolade & Hazelnoot Gianduja uit Rózsavölgyi (Hongarije)

Deze kleinschalige artisanale chocolademaker uit Budapest is gespecialiseerd in single-origin chocolade van premium Venezolaanse bonen en chocola met exotische en innovatieve smaakcombinaties. De Gianduja in een tube is hun ambachtelijke knipoog naar Nutella. Rijk, romig, hazelnotig en decadent. Voor op brood, croissants, ijs of zo uit de tube. De naam Rózsavölgyi betekent zoiets als ‘rozenvallei’.

Mangaro 65% van Michel Cluizel (Frankrijk)

Single-estate chocoladeparels gemaakt door de Franse ambachtelijke chocolademaker Michel Cluizel. Single-estate betekent dat de cacaobonen van één bepaalde plantage komen. In dit geval ‘Mangaro’ in Noord-Madagascar. De parels hebben een rijke elegante textuur met hints van citrus, aalbes en zoete specerijen. Maak er chocoladedrank van of bonbons, of doe ze door het gebak. Ik denk dat wij binnenkort weer brownies eten…

Tres Hombres Cacao Nibs van de Amsterdamse Chocolate Makers

Ambachtelijke bean-to-bar producten van kleine batches single-origin chocoladerepen. Nibs zijn gemalen of gehakte cacaobonen en de basis van alle chocolade. Van deze geroosterde nibs uit de Dominicaanse Republiek maken ze de duurzame Tres Hombres repen, de 75% puur en de 40% melk met gerookt zeezout. Strooi de nibs over soepen, salades en patisserie. Of zet er thee van met de French press (duwpot).

‘Bee & Floral’ repen van Rococo (Engeland)

Chantal Coady was in 1983 met Rococo één van de pioneers in Europa’s ambachtelijke chocolade. Rococo is gespecialiseerd in klassieke maar ook exotische smaakcombinaties. Altijd subtiel en in balans met de basischocolade – een combinatie van single-estate Grenada en een eigen blend. Uit de ‘bee’ collectie zit in dit pakket de witte chocolade met kardemom en uit de ‘floral’ collectie de pure (65%) met rozen. De witte chocolade heb ik al even geproefd en is echt een verrassende smaak, heerlijk!

Madécasse repen uit Madécasse (Madagaskar)

Madécasse is een nieuw type chocoladebedrijf dat zijn cacao niet alleen haalt maar ook produceert in het land van origine. Opgericht door twee Amerikaanse vredescorpsvrijwilligers met een sterke duurzaamheidsgedachte, die tegelijk topkwaliteit nastreven. In het pakket zitten ‘Sea Salt & Nibes’ en ‘Exotic Pepper’ met drie verschillende soorten pepers.

Als je door deze chocolade er nog niet van gaat houden…

 

0 Gedeeld
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Misschien vind je dit ook interessant