Ballymaloe relishes van House of Taste

0 Gedeeld
0
0
0

De producten van Ballymaloe ken ik al enige tijd via Jan-Tjip van House of Taste. Jan-Tjip staat elke maand op de Sonsbeekmarkt en daar koop ik regelmatig zijn spelpasta, olijfolie of een potje Country Relish (Original) van Ballymaloe. Afgelopen week ontving ik van Jan-Tjip een proefpakket met het complete assortiment relishes van Ballymaloe om ook de andere smaken uit te proberen. Samen met wat kazen, vleeswaren en olijven van delicatessenzaak Van Dee en brood van Desemenzo was het een prima middagje proeven en fotograferen.

House of Taste

Jan-Tjip Douwstra is de oprichter van House of Taste. In 2009 is Jan-Tjip begonnen met het importeren van olijfolie uit Toscane. Inmiddels is zijn assortiment behoorlijk uitgebreid en levert hij zowel aan de zakelijke markt als aan particulieren. De speltpasta en olijfolieën kan ik echt aanbevelen! Alle producten zijn voor particulieren ook te koop via de webshop van House of Taste.

Ballymaloe

Ballymaloe is vooral bekend door de beroemde Cookery School in Ierland, opgericht door Darina Allen. Je kunt er een cursus van twaalf weken volgen die mij echt geweldig lijkt, op m’n todo dus. Daarnaast kun je op het landgoed ook overnachten, is er een restaurant en worden er producten gemaakt zoals een reeks relishes, sauzen en saladedressings van 100% natuurlijke ingrediënten. Het meest bekende product van Ballymaloe is de Country Relish (Original). Heerlijk bij gerechten met (koud) vlees, maar ook bij kazen, hamburgers, worstjes, gegrild vlees, gebakken aardappelen en friet. Alle producten zijn glutenvrij en geschikt voor vegetariërs.

Proefpakket

In mijn proefpakket zaten drie relishes, een saus en een gelei:

  • Original (Country) Relish: het meest bekende product van Ballymaloe is de Original of ook wel de Country Relish. Deze relish is rijk van smaak en op veel manieren te gebruiken. Ik vind hem al heerlijk op een mooi stukje zuurdesembrood.
  • Jalapeno Pepper Relish: is een smaakvolle pittige toevoeging voor sandwiches, snacks en lichte maaltijden en heerlijk bij verschillende vleesgerechten.
  • Cranberry Sauce: smaakt lekker bij kalkoen, kip en wild. Traditioneel gezien wordt de Ballymaloe Cranberry Sauce veel gebruikt tijdens de Kerstdagen maar ik vind dat je hem het hele jaar door prima kunt gebruiken.
  • Mint Jelly: kun je goed combineren met lamsrack of lamsbout. Maar denk ook aan de combinatie met dessert’s zoals ijs, peer of appel en ik had hem bij een stukje kaas.

Wil je zelf de relishes proeven? Bestel dan een kadopakket waar alle soorten in zitten. Of houd de facebook acties van House of Taste in de gaten voor een gratis proefpakket.

0 Gedeeld
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Misschien vind je dit ook interessant

Oesters van Zilt & Zalig

Een paar jaar geleden leerde ik oesterman Marcus van Zilt & Zalig kennen tijdens een evenement. Marcus reist…