30ML Coffee Roasters Utrecht

30ml Coffee Roasters Utrecht

0 Gedeeld
0
0
0

Heel vaak ben ik niet in Utrecht maar gisteren was ik er voor een afspraak in een wel heel leuke espressobar. Ik ben dan wel geen koffiedrinker maar van dit soort zaken kan ik ontzettend genieten!

30ml Coffee Roasters

Eigenaren Frans en Wendy runde twee jaar een kleine espressobar in Utrecht maar groeiden al snel uit hun jasje, dus op zoek naar een nieuwe locatie. Dat werd het pand aan de Mariastraat in Utrecht waar ze nu sinds september 2013 zijn gevestigd. In de waarschijnlijk van origine slagerij uit begin 1900, troffen ze achter diverse voorzetwandjes en behang nog veel originele elementen zoals de tegels achter de bar. De huisstijl en het interieur is goed over nagedacht en tot in detail doorgevoerd met hulp van Spinsellab, Supermarked en de handbeschilderde teksten door Chalkboard.

Eigen koffiebranderij

De naam 30ml vind ik echt goed gevonden en staat voor het exacte volume van een espresso. Alle koffies worden op basis van deze 30ml espresso gemaakt. De koffiebonen komen nu nog van de Nederlandse brander Single Estate Coffee maar inmiddels staan alle materialen klaar zodat Frans en Wendy zelf aan de slag kunnen met het branden van bonen. Het staat in de planning om vanaf 1 mei 2014 zelf te gaan branden zodat ze de kwaliteit en versheid nog beter in eigen hand hebben. Daarnaast geven Frans en Wendy ook regelmatig workshops en kun je ze op lokatie inhuren om mooie koffie te laten maken. Ondernemend genoeg!

Heerlijk assortiment

Naast de verschillende soorten koffie en slow coffee, verkopen ze ook heerlijke theesoorten waar ik er twee van proefde en een assortiment zelfgemaakte taarten en koekjes. De cookies met witte chocolade vond ik zelf heerlijk maar de worteltaart schijnt ook een aanrader te zijn. Verder kun je er terecht voor de lunch, gemaakt van veelal pure biologische producten.

Als je in Utrecht bent zeker even een koffie of thee gaan drinken en laat even weten wat je er van vond!

Waar te vinden

Mariastraat 35 Utrecht

Openingstijden
dinsdag t/m zaterdag: 10.00-19.00 uur
zondag & maandag 12.00-19.00 uur

0 Gedeeld
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Misschien vind je dit ook interessant