't Kalkoentje Rhenen

30 jaar ‘t Kalkoentje Rhenen

1 Gedeeld
1
0
0

8 november jl. mocht ik aanschuiven bij de 30-jarige jubileumlunch van ‘t Kalkoentje in Rhenen. Met schaamrood op de kaken moest ik bekennen dat ik tot twee weken daarvoor nog nooit van chef-eigenaar Nico Klaver en ‘t Kalkoentje had gehoord. Maar deze eerste kennismaking gaat zeker een vervolg krijgen!

Op deze zonovergoten middag werden we aan de achterzijde van het restaurant, met uitzicht op de Nederrijn, welkom geheten met een mooi glas Blanc de Blancs Champagne van Jean de Buzigny. Buiten kregen we al een aantal kleine gerechten waaronder een Gado Gado met zoetzuur en pinda en een cappuccino van langoustine.

't Kalkoentje Rhenen

Ode aan Paul Fagel

Voordat Nico Klaver in oktober 1988 restaurant ’t Kalkoentje overnam, speelde zijn leermeester en sterrenchef Paul Fagel een grote rol in zijn leven. Het was Paul die Nico stimuleerde om te gaan koken en het was Pauls broer Gerard die Nico aanspoorde om naar de Hogere Hotelschool te gaan. De tijd in de keuken bij Paul Fagel in sterrenrestaurant Duurstede heeft Nico gevormd tot de chef die hij meer dan 30 jaar later is. Deze jubileumlunch was daarom een hommage aan Paul Fagel, die die middag eregast was en waar ik gedeeltelijk naast mocht zitten tijdens de lunch. Wat een passie en energie heeft deze man nog! Ook het gedeelte van de lunch dat Nico naast mij zat, heb ik met veel interesse geluisterd naar de heerlijke verhalen met de één na de andere prachtige one-liner.

't Kalkoentje Rhenen

Tijdreis met klassiekers

Het team van ’t Kalkoentje nam ons mee op een tijdreis door meer dan 30 jaar, waarbij de klassiekers van zowel Paul Fagel als ’t Kalkoentje te proeven waren. Ook werd kort stilgestaan bij de inauguratie van ’t Kalkoentje bij restaurantvereniging Euro-Toques Nederland.

Een heerlijke middag en een adres waar ik zeker terug ga komen!

1 Gedeeld
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant