Zelf hummus maken

Een tijdje geleden kwam ik de blog Focus op Foodies tegen van Lianne. De heerlijke frisse recepten trokken mij meteen aan. Alle recepten op haar blog zijn tarwe-, gluten-, suiker- en zuivelvrij.

Recept voor hummus

Ook dit recept voor hummus kwam ik op haar blog tegen. En natuurlijk meteen even uitgeprobeerd! Zelf deze hummus maken?

Ingrediënten

  • 400g kikkererwten
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 citroenen (sap)
  • 1 eetlepels tahin (sesampasta)
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder (ik gebruikte de Piment uit de webshop Spaanse Winkel)
  • veel olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

Laat de kikkererwten uitlekken en pel de teentjes knoflook. Doe deze in een kom of een keukenmachine. Voeg het citroensap, de tahin, komijn en de helft van de paprikapoeder en een paar grote eetlepels olijfolie toe. Vervolgens meng je deze met een staafmixer of gebruik een keukenmachine, totdat de hummus een gladde massa is. Als de hummus nog te dik is voeg je wat extra olijfolie toe. Is hij wat flauw? Voeg dan wat komijn, paprikapoeder en wat zout en peper toe. Bestrooi voor het opdienen de hummus met wat olijfolie en paprikapoeder voor de garnering. Je kunt de hummus prima een paar dagen in de koelkast bewaren.

Genietse!

Links

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *