Tom Yum Soep // Restaurant One*

Restaurant One, gerund door Edwin Soumang en Bethany DeLong, is in augustus 2012 verhuisd naar de oude ECI fabriek in Roermond. Van deze oude fabriek is een ontzettend mooie, industriële maar toch warme locatie gemaakt met prachtige uitzichten door de grote raampartijen. In november 2011 ontving One een Michelinster.

Tom Yum Soep

Chef-kok Edwin heeft de personeelsmaaltijden helemaal uit handen gegeven aan zijn koks. Zij bedenken wat ze gaan maken, verzorgen de bestellingen en verdelen per dag wie er verantwoordelijk is voor de maaltijd. De Tom Yum soep is gemaakt door een Canadese stagiair.

Ingrediënten (6 personen)

500 gr kipfilet
2 liter water
30 gr Tom Yum pasta
150 gr tauge
200 gr rijstnoedels
1 limoen
1 winterpeen
1 ui
3 cm gemberwortel, geschild
gefrituurde uitjes
250 gr tauge
3 bosuitjes

Bereiden

De rijstnoedels in lauw water laten weken volgens aanwijzing op de verpakking. Snijd de bosuien in ringetjes en houd het groene deel achter, snijd de wortel en ui in reepjes en de gember en kip in blokjes.
Kook het water en voeg de Tom Yum pasta er aan toe. Voeg er de gesneden ui, wortel, het witte deel van de bosui en gember aan toe. Doe er ook het kippenvlees bij.
Als de kip goed is gekookt dan zet je het vuur laag en voeg je de noedels toe. Deze hoeven nog maar heel even te worden mee verwarmd anders worden ze te zacht.
Schep in een diep bord wat taugé en gesneden, groene bosui en schep de soep er overheen. Schik er groenten en kip boven op en maak af met de gefrituurde uitjes en een partje limoen.

Links

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *