Terug naar school?

In oktober vorig jaar ben ik gestart met de opleiding Medische Basiskennis. Dat is best pittig kan ik je vertellen. Zéker als je in drie HAVO in één keer biologie, scheikunde en natuurkunde uit je pakket hebt gegooid. Dus vanwaar dan die drang om opeens weer in de ‘schoolbanken’ plaats te nemen?

Niet gehinderd door kennis van zaken

Ik merk steeds vaker dat ik me stoor aan mensen die zomaar ergens hun oordeel over vellen (en deze ook met iedereen delen) zonder dat ze weten waar ze het precies over hebben. Niet gehinderd door enige kennis van zaken. Ik kan wel eens jaloers zijn op mensen die dat gewoon doen en lak hebben aan de reacties van anderen. Maar ik kan dat dus niet, mensen adviseren zonder dat ik het gevoel heb goed in het onderwerp te zitten. Workshops geven zonder kennis van zaken. Liefst ken ik alle ins en outs. Dus… om toch enigszins op de hoogte te zijn van de onderwerpen waar ik het op deze blog over wil gaan hebben, heb ik besloten dat ik aan de slag ga om de benodigde kennis op te doen. Aan de studie dus.

Personalized nutrition & health

Zoals je in mijn vorige post hebt kunnen lezen wil ik zakelijk aan de slag met het thema personalized nutrition & health. Vandaar dat er nu een heel aantal studies op m’n to-do lijst staan, waaronder een opleiding voor voedingsdeskundige en orthomoleculair adviseur én misschien nog wel wat richting de Chinese- en Ayurvedische voedingsleer. De opleiding Medische Basiskennis komt daarbij goed van pas om wat makkelijker door alle lesstof heen te komen. Daarnaast is deze (voor)opleiding verplicht voor een aantal opleidingen en de accreditatie.

Geen studiebol

Ik zal het eerlijk zeggen: ik vond het knetter-spannend om aan deze opleiding te beginnen. Ik ben namelijk helemaal niet zo’n studiebol. Maar schijnbaar werkt het toch écht zo dat als je iets leuk vindt je het -ook op latere leeftijd- veel makkelijker opneemt. Tot en met juni van dit jaar heb ik tweewekelijks een lesdag met aan het einde van de dag een toets. Deze telt voor 60% mee voor het eindcijfer en tot nu toe heb ik ze nog allemaal in the pocket, dus dat is een fijn gevoel.

Veel vragen

Op deze blog zal ik ook zeker lesstof delen die ik interessant vind en gerelateerd is aan de onderwerpen voeding, beweging en ontspanning. Voorlopig echter nog geen advies van mijn kant. Eerder vooral veel vragen. Vragen waar ik een antwoord op ga proberen te vinden. En als jullie wat willen weten of vragen hebben, let me know, zoek ik het uit.

Ik duik m’n studieboeken weer in!

Photo by Green Chameleon 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *