Sterrenchefs voor Serious Request

Non-stop, 24 uur lang, kookten afgelopen weekend 24 sterrenchefs voor het goede doel Serious Request. Ik mocht daar bij zijn om te fotograferen en ik had nog één van de allerlaatste stoelen weten te bemachtigen, dus ik mocht ook nog eens aanschuiven voor negen gangen smullen op drie sterrenniveau. Dubbel genoten dus!

Restaurant EVI

Initiatiefnemers van deze ‘gastromarathon’ zijn de chefs Frank Schipper en Tjitze van der Dam van Restaurant EVI. Zij vonden tientallen toprestaurants bereid om geheel belangeloos mee te werken aan deze unieke 24-uurs benefietactie. Elke chef bereide per uur drie gerechten. Een strakke planning dus, die echt vlekkeloos verliep. Daarnaast waren en nog vele tientallen vrijwilligers voor de ontvangst, bediening, het vastleggen op foto en video, de optredens etc. Met acht fotograferen hebben we deze 24 uur vastgelegd. Drie fotografen voor de impressies, één fotograaf voor de portretten en vier fotografen voor de gerechten met o.a. Jan Bartelsman en Remko Kraaijeveld. Een superteam!

24 sterrenchefs

De sterrenchefs die mee kookten waren:

  • Maik Kuijpers, Restaurant De Librije***
  • Menno Post, Restaurant De Bokkedoorns**
  • Jan Sobecki, Restaurant Chapeau!**
  • Bas van Kranen, Restaurant De Leuf**
  • Edwin Vinke, Restaurant De Kromme Watergang**
  • André Gerrits, Restaurant ’t Amsterdammertje*
  • Ron Blaauw, Ron Gastrobar*
  • Jarno Eggen, Restaurant De Groene Lantaarn*
  • Rogér Rassin, Restaurant La Rive*
  • Marcel van Lier, Restaurant Latour*
  • Mark Gratama, Restaurant ML*
  • Wouter van Laarhoven, Restaurant De Molen*
  • Niven Kunz, Restaurant Niven*
  • Lucas Rive, Restaurant Lucas Rive*
  • Roland Veldhuijzen, Restaurant Tante Koosje*
  • Chris Naylor, Restaurant Vermeer*
  • Alain Alders, Restaurant De Vrienden van Jacob*
  • Jef Schuur, Restaurant Bij Jef*
  • Jaimie van Heije, Restaurant Jaimie van Heije
  • Peter Edwards, Restaurant Southern Cross
  • Toine Smulders, Restaurant Villa Copera
  • Arjen Gossen, Restaurant Vork en Mes
  • Danny Jansen, 24Kitchen
  • Pascal Jalhay

€10.000 voor Serious Request

Een prachtig en geslaagd initiatief waar Tjitze en Frank van Restaurant EVI trots op mogen zijn. Maandagavond konden ze meteen door naar Leeuwarden, om daar live in de uitzending van Chiel de cheque met de opbrengst van €10.000 te overhandigen. Hopelijk blijft dit niet bij een eenmalig event en kan ik er volgend jaar ook weer bij zijn…

Links

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *