Spelt Pannenkoeken met Prosecco #glamcakes

GlamCakes

Zelf spelt pannenkoeken zonder melk maken? Ik was op zoek naar een recept voor pannenkoeken met speltbloem en zonder melk. Dat was wat ik in huis had ;) En ik gebruikte in plaats van bruisend water, wat het deeg luchtig maakt, prosecco. Gewoon om eens uit te proberen…

Print

  • Total Time: 15 minuten
  • Category: Ontbijt/lunch

Ingredients

  • 250 gram volkoren speltbloem
  • 2 eieren
  • 0,5 liter Prosecco of bruisend water
  • zout
  • olie/boter om in te bakken

Instructions

  • Doe alle ingrediënten, behalve de Prosecco in een beslagkom.
  • Voeg beetje bij beetje de Prosecco toe en mix tot een mooi glad beslag.
  • Pas de hoeveelheid water aan om dikkere of dunnere pannenkoeken te maken.
  • Bak de pannenkoeken vervolgens op half-hoog vuur.

Nutrition

  • Serving Size: 8-10 pannenkoeken
  • Calories: 1388 kcal
  • Sugar: 2 gram
  • Fat: 18 gram
  • Saturated Fat: 4 gram
  • Unsaturated Fat: 6 gram
  • Carbohydrates: 210 gram
  • Fiber: 21 gram
  • Protein: 47 gram

Genietse!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *