Slavink, geglaceerde bospenen en gebakken aardappels // ’t Schulten Hues*

Peter Gast en Jacqueline van Liere startten restaurant ‘t Schulten Hues in Zutphen in september 2002. Na twee jaar werden ze al beloond met een welverdiende Michelinster.

Vette hap

De personeelsmaaltijden bij slavinkenriëren net zoals bij Niven van pasta, aardappels met groenten en vlees of vis, een Aziatisch gerecht, tot één avond in de week een ‘vette hap’. De ingrediënten worden specifiek voor de maaltijden ingekocht en soms worden er wat ‘left-overs’ aan toegevoegd.

Tijdens mijn bezoek aten ze een mooie traditionele Nederlandse maaltijd: slavink, geglaceerde bospenen en gebakken aardappels.

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 slavinken
  • 500 gram kruimige aardappels
  • 600 gram bospenen
  • 1 eetlepel suiker
  • 100 gram boter
  • zout/peper
  • peterselie

Bereiden

Schil de aardappels en kook ze 10 minuten. Spoel ze koud af zodat ze niet verder kunnen garen. Schil ook de bospenen, snijd ze in kleine partjes, kook ze 5 minuten en spoel ze koud af.

Bak de slavinken rondom aan op hoog vuur in een klontje boter en breng ze op smaak met zout en peper. Laat de slavinken op een laag vuur nog zo’n 15 minuten verder garen.

Snijd de aardappels in partjes, bak ze in wat boter en breng ze op smaak met zout en peper. Warm de bospenen op in boter, voeg de suiker toe, breng op smaak met zout en peper en voeg op het laatst wat gesneden peterselie toe.

Maak het bord op en houd het simpel: aardappels, groenten en vlees…

Smakelijk!

Links

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *