Siciliaanse kip // &samhoud places**

Onder het motto ‘Together we build a brighter future’ hebben ondernemer Salem Samhoud en topkok Moshik Roth in 2012 &samhoud places in Amsterdam geopend. &samhoud places richt zich met hun lounge en restaurant op mensen uit zowel binnen- als buitenland met een uitzonderlijke smaak voor design, eten en bijzondere mensen.

Een betere wereld

Chef-kok Moshik Roth is een autodidact die zijn carrière heeft opgebouwd in zijn restaurant &moshik in ‘t Brouwerskolkje in Overveen. Hij heeft inmiddels twee Michelinsterren achter zijn naam staan. Moshik wil dat mensen bewuster gaan eten en met zijn talent bijdragen aan een betere wereld.

Siciliaanse kip

Bij &samhoud places kwam ik zowel voor de fotografie van chef-kok Dennis met zijn tatoeage en dessert, als de fotografie van de personeelsmaaltijd. Deze maaltijd werd bereid door twee Italiaanse koks met veel temperament :) Bij &samhoud places worden de personeelsmaaltijden een week van tevoren gepland. Meestal worden de ingrediënten speciaal ingekocht maar er worden ook wel eens leftovers vanuit de keuken gebruikt voor de maaltijden. Dennis vindt het belangrijk dat het goede voedzame en makkelijke maaltijden zijn. Deze avond stond op het menu: Siciliaanse kip met gebakken aardappelen en salade.

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 kippenpoten
  • 150 gr zwarte olijven
  • 4 tomaten
  • 1 citroen
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • olijfolie
  • 4 aardappelen, vastkokend
  • ijsbergsla, gesneden
  • witte wijnazijn
  • zout en peper

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe peper en zout op de kippenpoten en bak ze rondom aan in een beetje olie. Leg ze dan in een ovenschaal en doe er de knoflook in plakjes bij. Snijd de uien en 2 tomaten grof en voeg ook die toe, samen met de olijven. Besprenkel met olijfolie en het sap van de citroen en gaar het geheel in de oven in vijftig minuten. Kook de aardappelen in water met wat zout vijftien minuten. Giet dan af en spoel ze iets koud, snijd ze dan in plakken van een halve centimeter. Bak de aardappelschijfjes, samen met de rozemarijnnaaldjes, in wat olijfolie op middelhoog vuur en maak op smaak met zout en peper. Maak de sla aan met olijfolie, wijnazijn, zout en peper en de andere 2 tomaten in partjes gesneden.

Links

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *