Restaurant Johannes: Frans met een moderne twist

In een prachtig pand aan de Herengracht in Amsterdam is afgelopen december Restaurant Johannes geopend. Binnenkort ga ik er een keer uitgebreid dineren maar vorige week was ik er al om te fotograferen en natuurlijk te proeven. Johannes wordt gerund door chef-koks Arne Russchen en Tommy den Hartog. Deze ambitieuze mannen werkten onder andere bij sterrenzaken zoals Vinkeles en De Vrienden van Jacob. Genoeg ervaring dus!

Tweewekelijks menu

Elke twee weken wordt een nieuw zesgangen menu bij Restaurant Johannes samengesteld met de allerbeste producten uit het seizoen. Dit is een vast menu dus het is eten ‘wat de pot schaft’ maar dat is zeker niet vervelend. Je kunt kiezen tussen 4- 5- of 6-gangen met eventueel nog een kaasplankje als zevende gang. De kroketjes van Johannes, een knipoog naar de culinaire schrijver, geven een leuke kwinkslag aan het menu. En nu snel reserveren om écht te gaan proeven…

Waar te vinden

Herengracht 413
Amsterdam

Links

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *