Pancakes met Amandel Speculaas Pindakaas van Mister Kitchen

amandel speculaas pindakaas mister kitchen

Ik ben fan van de producten én de mannen van Mister Kitchen maar dat was misschien al wel duidelijk ;) Vorige week was ik uitgenodigd voor de introductie van hun nieuwe V-Spreads en twee nieuwe pindakaas smaken: Crunchy hazelnoot en Amandel Speculaas. Vanochtend maakte ik met de amandel speculaas pindakaas deze pannenkoekjes. Nom, nom, nom…

Tips & tricks

Een aantal ingrediënten heb ik aangepast omdat ik ze niet in huis had en in plaats van alles in een kom te mengen heb ik mijn blender gebruikt. Lekker snel en met een glad beslag als resultaat. Voor het bakken heb ik een crêpepan waardoor het iets sneller gaat omdat deze pan heel heet wordt. Goed opletten dus dat ze niet aanbranden, ging bij mij vanochtend ook weer mis ;) En in deze pan heb je geen boter of olie nodig, dat scheelt weer… Wat lekker is bij deze pannenkoeken zijn wat extra banaan, hazelnoten, honing en ik heb er zelf ook nog blauwe bessen aan toegevoegd.

Print

  • Total Time: 30 minuten
  • Category: Ontbijt/lunch

Ingredients

  • 2 rijpe bananen
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • ½ theelepel kaneel
  • ¼ theelepel zout
  • 1 groot ei
  • 80 havermout
  • 95 gram volkoren meel of een ander soort meel
  • 35-50 ml karnemelk: ik gebruikte amandelmelk en had zeker 100ml nodig om het beslag wat dunner te maken
  • 100 gram Mister Kitchen’s amandel speculaas pindakaas of een andere smaak
  • Boter of olie, om de pannenkoeken in te bakken
  • Extra: amandelen, banaan, honing

Instructions

Prak de bananen en honing fijn met een vork in een grote kom. Roer het bakpoeder, de kaneel en het zout erdoor. Meng het ei erdoor met een vork, tot het volledig is opgenomen. Maak het beslag naar smaak dunner met 35 tot 50 ml melk. Meng er vervolgens de havermout en het meel door.

Verhit olie of boter in een koekenpan op laag vuur. Verdeel het pannekoekenbeslag in de pan, en bak de pannenkoekjes 2-3 minuten aan een kant, tot er luchtbellen ontstaan aan de bovenkant. Draai de pannenkoekjes om en bak ze nog 2 minuten. Verdeel de pindakaas als topping over de pannenkoekjes.

Nutrition

  • Serving Size: 8-10 stuks
  • Calories: 1649 kcal
  • Sugar: 32 gram
  • Fat: 62 gram
  • Saturated Fat: 17 gram
  • Unsaturated Fat: 43 gram
  • Carbohydrates: 216 gram
  • Fiber: 37 gram
  • Protein: 59 gram

Eet lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *