Noodlesoep met garnalen // Niven*

Restaurant Niven is het eerste restaurant dat ik bezoek voor m’n reportage over de personeelsmaaltijden in sterrenrestaurants. Sinds november 2009 bezit Niven een Michelinster.

De personeelsmaaltijden bij Restaurant Niven variëren van stamppotten, pasta’s en roerbakgerechten, tot gebakken aardappels met vis of vlees. Deze avond werd er noodlesoep met verse groenten en garnalen gegeten.

Noodlesoep met garnalen

Ingrediënten (4 personen)

  • 600 gr noodles
  • 1 prei
  • 2 baby paksoi
  • 2 rode peper
  • verse gember
  • 250 gr taugé
  • 250 gr garnalen
  • 250 gr paddenstoelen (shiitake)
  • 4 stengels citroengras
  • 4 eieren
  • koriander
  • 1 liter groente- of visbouillon
  • olijfolie
  • gefrituurde uitjes
  • peper/zout

Bereiden

Snijd de prei in dunne ringen en de paddenstoelen in plakjes. Snijd ook de paksoi en de peper klein (verwijder de pitjes uit de peper als je het gerecht niet te pittig wilt).

Schil een stukje gember ter grootte van een vingerkootje en rasp het fijn.
Plet het citroengras met de achterkant van een koksmes en snijd het in de lengte door, maar niet helemaal, zodat het nog wel aan elkaar blijft zitten.

Verwarm wat olie in een pan en roer er met het citroengras in zodat het haar smaak kan afgeven. Voeg de garnalen en de gember toe en verwarm deze al roerend, doe er ook de (fijngesneden) groenten bij en laat goed doorwarmen, maak op smaak met zout en peper.

Schenk de bouillon op de noodles en laat staan.
Kook de eitjes zacht in een aparte pan.

Schep wat noodles in een diep bord en daarop wat van het groente/garnalen mengsel.

Lepel er wat bouillon bij en maak af met partjes ei, gefrituurde uitjes en fijngesneden koriander.

Smakelijk!

Links

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *