KyNotes 2.0: Moving before I’m ready

Move before you are ready

Niets voor mij, eigenlijk: iets nieuws starten voordat ik het helemaal tot in de puntjes heb geperfectioneerd, m’n website op orde heb – inclusief meerdere blogposts – mijn bio helemaal up-to-date is, en er een uitgewerkt plan van aanpak op de plank ligt. En tóch is dat precies wat ik ga doen. Met allemaal nieuwe ideeën in mijn hoofd stap ik met deze blogpost het nieuwe jaar in. KyNotes 2.0, zo je wilt.

Waar was ik dan?

Hoewel ik voor mensen die mij op social media volgen natuurlijk niet helemaal weg was, ligt deze website inmiddels al een tijdje stil. De afgelopen drie jaar is er vooral op persoonlijk vlak veel gebeurd. Eind 2015 ging mijn lijf volledig in de weerstand en zat ik tegen een burn-out aan. Dat was voor mij een harde waarschuwing dat er wat moest veranderen. Maar wat dan? Ik was alleen maar leuke dingen aan het doen, daar word je toch niet ziek van?
Nou ik wel dus. Teveel leuke dingen doen en te weinig écht ontspannen gaat ook ergens een keer mis. Bij mij in ieder geval.

Actie

Zoals in de aard van het beestje ligt, ging ik direct in de actiemodus om dit aan te pakken.
Op zoek dus naar coaches voor mijn persoonlijke ontwikkeling en naar een personal trainer om mij met regelmaat aan het bewegen te krijgen – op een manier die bij mij past. Ik ging aan de slag met mijn voedingspatroon en besloot vooral heel veel uit mijn agenda schrappen. Zorgen voor ontspanning en meer ‘nee’ zeggen. Vooral dat laatste is niet makkelijk, kan ik je verzekeren!

Nu zijn we twee jaar verder en heb ik het gevoel alles weer op de rit te hebben.
Mijn grenzen bewaken zal altijd een zwakke plek blijven maar ik herken de signalen die mijn lichaam geeft nu beter en onderneem dan ook direct actie.

Het nuttige(n) met het aangename verenigen

Qua gewicht ben ik mijn hele leven lang een ontzettende jojo geweest. Ik vind eten en drinken heerlijk maar bewoog daar niet consequent genoeg bij. Of op de juiste manier. Ik heb denk ik aan alle dieetrages meegedaan die er in de afgelopen jaren voorbij zijn gekomen, maar de resultaten bleven niet altijd behouden en ik viel meestal weer terug in mijn oude patronen en kwam dus ook weer aan.
De afgelopen twee jaar ben ik veel aan het experimenteren geweest met voeding, beweging, ontspanning en het zoeken van een goede balans. Dat begint nu zijn vruchten af te werpen. Ik ben nog niet waar ik wil zijn maar ik begrijp nu beter wat qua voeding, beweging en ontspanning bij mijn lichaam past.

Ik ben nu op een punt beland dat ik mijn passie voor online ondernemen in combinatie met mijn liefde voor eten en drinken én kennis over voeding en leefstijl samen wil brengen. Ik wil mensen inspireren en kennis delen over wat voeding en leefstijl voor je lichaam kan betekenen.

Door mijn fotografie en interesse in alles wat met eten en drinken te maken heeft, gecombineerd met mijn eigen zoektocht naar de juiste voeding, beweging en balans voor mijn eigen lijf, ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in personalized nutrition & health. Hier is naar mijn gevoel nog niet echt een goede Nederlandse term voor, als je hem weet dan hoor ik het graag.

“The doctor of the future will no longer treat the human frame with drugs,
but rather will cure and prevent disease with nutrition.”
Thomas Edison

Wat Thomas Edison (1847-1931) al ruim een eeuw geleden wist, begint nu pas mondjesmaat bredere acceptatie te krijgen.

En waar begin ik nu?

De eerste ideeën zijn er, ik ben opleidingen en cursussen aan het volgen op het gebied van gepersonaliseerde voeding en levensstijl. Ik lees me suf in vakliteratuur en onderzoeken en ga deze blog voorlopig gebruiken voor een verslag van mijn persoonlijke zoektocht.
Met deze persoonlijke verslagen hoop ik anderen online te kunnen inspireren over het thema personalized nutrition & health. En wie weet, wellicht dat ik in de toekomst dan ook werkelijk kan gaan adviseren op dit gebied.

To be continued, watch this space, en KyNotes is back!

Maak er een mooi 2018 van!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *