Macaroni // De Bokkedoorns**

Op een prachtige locatie, middenin de duinen en op een steenworp afstand van Haarlem, is Restaurant de Bokkedoorns al meer dan 50 jaar een begrip en al ruim twintig jaar in het bezit van twee Michelinsterren. Sinds januari 2013 heeft chef-kok Menno Post de keuken overgenomen van Lucas Rive.

Macaroni

“Aan de bereiding van de personeelsmaaltijd kun je zien of een kok nog bij zijn ouders woont of voor zichzelf kookt,” aldus Menno Post chef-kok van Restaurant de Bokkedoorns in Overveen. In het verleden kreeg hij nogal eens slecht bereide personeelsmaaltijden voorgeschoteld. Daar vindt hij de personeelsmaaltijden te belangrijk voor. “Het mag best een makkelijke maaltijd zijn zoals vanavond, maar het moet wel voedzaam en vooral lekker zijn.” Bij de Bokkedoorns wordt door de koks onderling elke dag overlegd wat er de volgende dag gegeten wordt. Alleen voor de zaterdag staat het soort gerecht vast, Indonesisch. Eén van de medewerkers met een Indonesische achtergrond bereidt dan de maaltijd.

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 500 gr gehakt
  • 140 gr tomatenpuree
  • 750 ml (Heinz) ketchup
  • 400 gr macaroni
  • olijfolie
  • peper en zout
  • parmezaanse kaas

Bereiden

Fruit de uien zachtjes aan in de olie tot ze glazig zijn. Voeg het gehakt toe en bak het op hoog vuur aan. Doe er de tomatenpuree bij en laat een minuutje meebakken, doe er dan de ketchup bij. Laat op laag vuur pruttelen, proef en maak op smaak met zout en peper. Kook de macaroni in gezouten water. Giet ze af en roer er een scheutje olijfolie door. Schep de macaroni op een bord en doe er een flinke lepel saus over. Maak af met geraspte parmezaan.

Links

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *