Leven als een oermens met Stadswild

Afgelopen week was ik bij de boekpresentatie van het boek Stadswild, geschreven door fitness & healthjournalist Angélique Heijligers. Sterrenkok Edwin Sander, die ook meewerkte aan het pop-up diner ‘Hans heeft Honger’, heeft het boek voorzien van food inspiratie. Naast de boekpresentatie in SLA aan de Westerstraat in Amsterdam, gaf Edwin een mini-workshop smoothies maken en kregen we een heerlijk ontbijt. Een perfecte combi!

Stadswild

“Stadswild gaat niet over op blote voeten, gehuld in een dierenvel door de stad rennen. Stadswild gaat over hoe je als stadsmens contact maakt met je natuurlijke aard en hoe je naar boven haalt wat je verloren bent. Het kind in jezelf. De Oermens. Jij.”, aldus Angélique. In het boek Stadswild vind je praktische informatie over trainingsschema’s, yoga- en meditatieoefeningen. Daarnaast staan er heerlijke recepten in van Edwin Sander. Hij heeft zich laten inspireren door het paleodieet en heeft een reeks recepten gemaakt die simpel, puur en eerlijk zijn.

Paleobrood zelf maken

Tijdens de mini-workshop smoothies maken kregen we ook een stukje paleobrood te proeven. Heerlijk! Het recept staat in het boek dus in het weekend ben ik meteen aan het bakken gegaan. Super eenvoudig. Edwin: “Paleobrood eet je als ‘gewoon’ brood. Je kunt het naar smaak beleggen met iets hartigs of zoets. Je kunt paleobrood ook maken met verschillende noten en gedroogd fruit.”

Ingrediënten

  • 200 gram amandelmeel
  • 50 gram gebroken lijnzaad
  • 1/2 eetlepel zuiveringszout (baking soda)
  • 5 eieren
  • 50 gram gesmolten kokosvet
  • 2 bananen
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel appelciderazijn
  • kaneel en Himalayazout naar smaak

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakeblik in met kokosvet. Meng het amandelmeel met het gebroken lijnzaad en zuiveringszout in een kom. Klop 5 eieren los in een andere kom. Mix met een staafmixer het gesmolten kokosvet, de bananen, de honing en de appelciderazijn door de eieren. Voeg dit toe aan het amandelmeelmengsel en vermeng met elkaar, in bijvoorbeeld je KitchenAid, tot een mooie gladde massa. Breng op smaak met kaneel en Himalayazout en giet het beslag in een ingevet bakblik. Houd er rekening mee dat je brood iets kan rijzen, dus niet helemaal tot aan de rand vullen.

Bak het brood ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven mooi bruin. Check de gaarheid van het brood door een mes of prikker in het midden van het brood te steken. Als het mes of de prikker schoon uit het brood komt, dan is je brood gaar.

Genietse en ik ben benieuwd wat jullie er van vinden!

Links

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *